Slik ser det nyoppussa "hjerte" i Røn ut. Men ildsjela Rolf trenger flere frivillige hender

Lyst og luftig: Rolf Nordberg viser fram den lyse og luftige nyoppussa storsalen i Røn.

Lyst og luftig: Rolf Nordberg viser fram den lyse og luftige nyoppussa storsalen i Røn.

Ildsjel Rolf Nordberg har lagt ned utallige dugnadstimer for å gi nytt liv til Røn samfunnshus. Nå ber han om flere hender til å pusse opp mellometasjen i bygget.

DEL

Han kaster seg raskt rundt, da vi ringer og vil snakke om storstua i bygda, Rolf Nordbergs hjertebarn.

Hjerte i bygda

– Det er viktig at folk i ei grend har et sted å møtes, slå av en prat, dele kulturelle opplevelser og bare være sammen.

Samfunnshuset er sjølve hjertet i Røn, sier Nordberg.

Bygget ble satt opp på dugnad i 1952 og er i fire etasjer.

Etter at språkskolen sa opp avtalen, har arbeidsgruppa måtte finne nye inntektskilder.

Pusset opp på dugnad

Fotballgruppa Slidre-Røn har pusset opp underetasjen og anlagt helt nytt garderobe og dusjanlegg. Topp etasjen er leid ut. Siste året har dugnadshender og fagfolk pusset opp storsalen og kjøkkenet i førsteetasjen. Kommunen har lagt 250.000 kroner i potten, og Fosheim Sag har bevilget 30.000 kroner.

– Se så lys og flott storsalen har blitt. Vi kommer til å ha åpent hus, når alt er klart, forteller Nordberg. Bak ham arbeider malere flere meter oppe i høgda.

Kjøkkenet er pusset opp i mørkere farger, med tilhørende puter på nye benkeløsninger. Her er også lagt inn varmepumpe.

Ønsker selskapslokaler

Nå gjenstår det å pusse opp den gamle skoledelen, som Nordberg ser for seg kan bli flotte selskapslokaler. Her ligger til rette for storkjøkken, møterom og festlokaler. Mye kan gjøres. Men det koster penger.

– Vi kommer langt bare med å male. Men det trengs også å slå ned noen vegger og få inn nytt inventar. Vi skulle gjerne hatt en rik onkel i Amerika. Det har vi ikke. Så i første omgang appellerer vi til folk i bygda om å gi noen dugnadstimer. Vi tar også gladelig imot, dersom noen ønsker å gi en pengegaver, sier Rolf Nordberg frimodig.

1000 dugnadstimer

Ildsjela håper å realisere drømmen om selskapslokaler, møterom og kanskje lokaler til ungdomsklubben i mellometasjen. En nødløsning er å leie ut lokalene til bedrifter eller andre.

– Dert er lagt ned nærmere 1000 dugnadstimer i bygget de seinere åra. Her møtes folk til revyer, konserter, fester og andre sammenkomster. Det betyr alt for folk i ei lita grend å ha en god møteplass, sier Rolf Nordberg.


Artikkeltags