Lærerne i grunnskole har minimum 4-årig høgskoleutdanning, og lærerutdanningen er nå 5-årig. Lærerne er blant de best utdannede i kommunen, da mange har fem til sju år eller mer på høgskole. Disse har i flere oppgjør hatt en mindrelønnsutvikling.

Det var derfor veldig viktig at Ap fikk med seg hele kommunestyret på innspillet om at KS må sørge for å ikke komme i samme situasjon som vi har sett de siste årene hvor lærerne systematisk har fått mindre enn andre.

Dette viser at politikerne i Øystre Slidre tar den store lærermangelen i vår kommune, og ellers i landet, på alvor og gir klare signaler til KS om at de må slutte å nedprioritere lærerne.

Ap kom med forslag i formannskapet som førte til et enstemmig vedtak som torsdag ble behandlet i kommunestyret. SV og V foreslo en omskrivning som hele kommunestyret stemte for. I det endelige vedtaket ber kommunestyret KS om å ta initiativ overfor partene for å sikre en god dialog i forkant av årets forhandlinger, bl.a. sørge for at partene har samme tallgrunnlag.

For de som fulgte litt med i fjorårets lønnsoppgjør spesielt, husker sikkert at KS og lærerorganisasjonene ikke var enige i bruken av tallmaterialet og at fjorårets lønnsoppgjør ville føre til nok et oppgjør hvor lærerne fikk mindre enn andre grupper.

Lønnsoppgjøret står for døren, og vi går en spennende vår i møte. Vi i Utdanningsforbundet Øystre Slidre heier på politikerne våre og håper at signalene fra et samlet kommunestyre blir hørt.