Trygt fram sammen i 2018

Statens vegvesen vil også i år godkjenne russebiler, gratis.

Statens vegvesen vil også i år godkjenne russebiler, gratis. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Statens vegvesens har i mange år samarbeidet med russen om trafikksikkerhet, 2018 er intet unntak. Vegvesenet byr på gratis kontroller av russebiler og busser, kort ventetid på service, skolebesøk med informasjon om trafikksikkerhet, samt demonstrasjoner av hva som kan gå galt i trafikken. Statens vegvesens ambisjon er at russen skal komme trygt fram og vel hjem.

DEL

BIL: Samarbeid med russen er en klok investering for framtida, sier kontorsjef Erik Dammen i Trafikk & Kjøretøyområde Asker-Bærum-Oslo.

Holdningsskapende arbeid

Påvirkning av holdninger til trafikksikkerhet starter tidlig i avgangsåret på de videregående skolene. Statens vegvesen Region øst gir hvert år tilbud til avgangsklassene om besøk og foredrag. Svært mange takker ja.

– Det er en viktig oppgave for Statens vegvesen å bidra til kunnskap og gode holdninger til trygg ferdsel i trafikken, og vi strekker oss langt for å legge til rette for en trafikksikker russetid, sier kontorsjef Erik Dammen i område Asker-Bæru –Oslo. (Risløkka- og Billingstad trafikkstasjoner i Statens vegvesen Region øst.)

Gratis russebilkontroll

Statens vegvesen Region øst tilbyr gratis russebilkontroll på følgende trafikkstasjoner: Risløkka, Billingstad, Hafslund, Mysen, Drøbak, Lillestrøm, Jessheim, Kongsvinger, Tynset, Husum kontrollstasjon mellom Hamar og Elverum), Fagernes, Gjøvik, Lillehammer og Otta.

Gratis russebilkontroll skjer i perioden 20.mars -19.april, sjekk på www.vegvesen.no når det foregår på din nærmeste trafikkstasjon. Ytterligere nettinfo finner du på www.russpavei.no og www.vegvesen.no-kjøretoy/eie og vedlikeholde/russ.

Russeoblatet» er blitt attraktivt

«Russeoblatet» er et klistremerke som blir satt på frontruta når russebil – eller buss er blitt godkjent i teknisk kontroll hos Statens vegvesen. Oblatet får stadig større betydning for russen. Noen arrangører av russetreff stenger ute busser som ikke har oblat. Enkelte skoler har vedtatt at russebusser uten oblat nektes deltakelse i russefeiringen. Disse reaksjonene er frivillige, og gjelder dermed ikke over alt. En «gulrot» til russen fra vegvesenets side er at et oblat på frontruta gir raskere ekspedering i forbindelse med utekontroll. Et synlig bevis for godkjent teknisk standard gjør at Statens vegvesens kontrollører kan sjekke førerkort, vognkort, bruk av bilbelter og antall personer i bil eller buss framfor å bruke mye ekstra tid på teknisk kontroll.

– Dette er vinn-vinn for begge parter – russen kommer fortere fram på russetreffene og Statens vegvesen rekker å gjennomføre flere kontroller, sier kontorsjef Erik Dammen.

Den tekniske kontrollen på trafikkstasjonene omfatter:

  • Bremser, hjuloppheng og styring
  • Seter og bilbelter
  • Taklast/takrigg
  • Materialer innvendig – brannfare, skarpe kanter og innfesting
  • Elektrisk anlegg - vise samsvarserklæring
  • Nødutganger
  • At ulovlig signalhorn ikke er montert


Artikkeltags