To uker igjen til russetiden

Russ 2018: Elise Robøle Solbakken (t.v.), Mari Vingdal (russepresident) og Synne Windingstad Martinsen under premieren på årets russerevy.

Russ 2018: Elise Robøle Solbakken (t.v.), Mari Vingdal (russepresident) og Synne Windingstad Martinsen under premieren på årets russerevy. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Snart er det tid for årets storfest.

DEL

Nord-Aurdal: Det er to uker igjen til russetiden starter, og på onsdag er det russedåp for de rundt 160 elevene som utgjør årets russekull. Mari Vingdal er russepresident, og forteller at det blir bra opplegg:

– Kommunen lar oss være på grusplassen til den gamle skolen på Leira, så der vil det bli satt ut griller, bord og benker til hele gjengen!

Fjernet noen knuter

I likhet med mange andre kull landet rundt, har også Valdres-russen valgt å fjerne noen knuter fra lista.

– Vi ønsket fokus på knuter som ikke ble oppfattet som helseskadelige. Derfor fjernet vi blant annet noen som omhandlet røyking. Vi fjernet også de som kunne bli dårligere mottatt, som vilkårlig kyssing og så videre. Tilbakemeldingen på dette tilsier at ingen savner denne typen knuter, så det er bra, forteller Vingdal.

De har rundt 100 knuter.

Slo rekord

Det er tradisjon at russen, i tillegg til en hel del ablegøyer, med sine dugnader bidrar til gode formål. Krafttak mot kreft er en av aksjonene som har vært en viktig dugnad i mange år. Der slo de Valdres-rekorden, og samlet inn 114.000 i år. Også overskuddet fra russerevyen gikk til Kreftforeningen.

– Bortsett fra disse har vi ikke så mange flere felles dugnader nå, men vi har satt opp en ryddeliste for russegruppene gjennom mai slik at fellesområdene alltid holdes ryddet etter oss.

Hun estimerer at det er rundt 18 grupper, like mange om det er russebiler.

Planlegger toget

Med knapt en måned før det hele er over igjen, skal også kronen på verket, kirsebæret på toppen - russetoget, avvikles.

– Vi har så vidt kommet i gang med planleggingen, men skal involvere musikklinja i dette i stor grad. Vi tenker også å kanskje hente ut litt fra revyen om vi finner noe som passer. Men det er mange kreative hoder i årets kull, så dette blir nok bra uansett!

I tillegg har politiet invitert russen til et rebusløp, som sannsynligvis vil foregå 11. mai. Der blir det grilling, og staut konkurranse mellom russen, politiet og brannvernet, noe Vingdal og resten av russekullet setter stor pris på og gleder seg til.

Artikkeltags