50 år med Sør-Aurdalkoret

Veteran: Kari Kirkeberg Haugrud var med og etablerte Sør-Aurdalkoret i 1968.

Veteran: Kari Kirkeberg Haugrud var med og etablerte Sør-Aurdalkoret i 1968. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag 11. mars er det premiere på jubileumskonserten til Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre Sanglag, i gymsalen på Sør-Aurdal ungdomsskole (SAUS).

DEL

15. mars 1968 ble Sør-Aurdalkoret stiftet. Før dette hadde det vært sangkor i Hølera, Reinli og på Leirskogen, og man ønsket å samle alle korene i Sør-Aurdal til ett. Kari Kirkeberg Haugrud har vært med siden starten i 1968, og forteller om stor utvikling siden starten.

Drømmer

"Ka e de som æ drømme om?" er tittelen på konsertene. "Hva drømte vi om for 50 år siden?", "hvordan har livet egentlig blitt?". Disse spørsmålene, og muligens flere, får du kanskje svar på når du kommer på konsertene i gymsalen på SAUS 11. mars, og i kulturhuset i Slidre 18. mars.

I konsertene vil du få høre mange kjente sanger, gamle svisker og nye mer moderne låter, under ledelse av dirigent Jan Henrik Bakke. Da avisen var på besøk under øving i Glasshuset på SAUS onsdag, ble det blant annet øvet på "Crying in the rain" og "Katt og kaniner".. På konsertene vil du få høre disse og flere andre kjente sanger. Blant annet "Draumen om gull", en OL-medley, Tramteateret medley og Øystein Sunde sin "Du er på Youtube nå".

Øving: Intens øving før jubileumskonsertene, under ledelse av dirigent Jan Henrik Bakke, med ryggen til.

Øving: Intens øving før jubileumskonsertene, under ledelse av dirigent Jan Henrik Bakke, med ryggen til. Foto:

Ablegøyer

For første gang vil Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre Sanglag bruke konferansier under konsertene, Finn Helge Lyster vil bekle den rollen. Liv Barbro og Elling Veimodet blir også denne gang med og lager ablegøyer, både på egenhånd og i tilknytning til sangene koret fremfører.

Humor: Liv Barbro og Elling Veimodet vil gjøre sitt for at konsertene får humoristiske innslag.

Humor: Liv Barbro og Elling Veimodet vil gjøre sitt for at konsertene får humoristiske innslag. Foto:

- Vi er i dialog med idrettslagene i Slidre og Bagn om de kan bidra med dansere og andre aktører, til nå har Slidre IL sagt ja. Dette vil bli en konsert for alle aldersgrupper, alt handler om våre drømmer, forteller Bjørn Martinsen. De skal blant annet synge Anne Grete Preus sin "Når himmelen faller ned". - I disse dager vet vi ikke om vi skal synge denne flere ganger. Det har vel falt nok ned fra himmelen nå, legger Martinsen til med et smil.

Kom og hør: Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre Sanglag ønsker alle velkommen til jubileumskonsertene.

Kom og hør: Sør-Aurdalkoret og Vestre Slidre Sanglag ønsker alle velkommen til jubileumskonsertene. Foto:


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken