SØR-AURDAL: – Interessen for denne stillinga har vært meget stor, og jeg er glad for å kunne ønske Karina velkommen til Småkraft, sier administrerende direktør i Småkraft, Terje Vedeler.

– Karina sin kompetanse og gjennomføringsevne gjør at dette vil være en viktig ressurs for oss framover. Hun tiltrer stillinga ved årsskiftet.

Småkraft har tre kraftverk i Valdres, i Hølera, Reinli og Liaelva.

Reinli kraftverk leverer nok strøm til 530 husstander: Har investert 100 millioner i Valdres

– Handler om å bygge bru

Karina Halstensen Birkelund er utdannet siviløkonom samt Executive MBA innen strategi og finans og har god erfaring fra bankvirksomhet gjennom ulike posisjoner i DNB. Hun kommer nå fra en stilling innenfor forretningsutvikling i BKK.

– For meg handler Småkraft om å bygge bru mellom lokale initiativ hos grunneierne som eier elvene, ledende kompetansemiljøer på drift av elvekraftverk og langsiktige kapitalmiljøer som vil være med finansiere det grønne skiftet, sier Karina Halstensen Birkelund.

– Jeg gleder meg til å bruke min kunnskap og engasjement til å sikre at Småkraft viderefører sine vekstmål og sørger for enda mer rein, fornybar energi med minst mulig påvirkning av miljøet, fortsetter hun.

Om Småkraft AS

  • Europas største småkraftselskap med totalbalanse på i overkant av fire milliarder kroner

  • Eier og drifter 117 småkraftverk sammen med over 700 lokale grunneiere i hele Norge

  • 20 ansatte ved kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen, Flatanger og Harstad

  • Har tre småkraftverk i Valdres: Liaelva, Reinli og Hølera