Selskap som bygger strømnett i Nord-Aurdal og Etnedal bytter navn

Den 3. desember 2020 skifter VOKKS Nett AS navn til Etna Nett AS, opplyser selskapet i en pressemelding. 

DEL

ETNEDAL/NORD-AURDAL: – Dette kommer som følge av en lovendring. Alle nettselskap er regulert som monopol. Reguleringsmyndighet er Norges Vassdrag og Energidirektorat (NVE) og Reguleringsmyndigheten for energi (RME). Monopolrollen innebærer enerett til å bygge og drifte strømnettet i et geografisk område. Det er ikke lov å blande oppgaver som følger med eneretten, med annen næringsvirksomhet. For å hindre at det skjer, må selskapene ha eget styre, samt navn og logo som ikke kan forveksles med andre, sier nettdirektør Tom Ivar Knutsen.

Etna Nett AS bygger strømnett i Søndre Land, Nordre Land, Etnedal og Snertingdal samt hytteområder i Nord-Aurdal ved Kruk.

– Også før har nettselskapet hatt eget styre, men reglene for hvem som kan sitte i det styret, har blitt strengere. Forbudet mot rolleblanding og klart økonomisk skille er heller ikke nytt, men at dette også omfatter visuell profil, er nytt, forteller Knutsen.

– Å bytte visuell profil vil ta tid for en så stor virksomhet som vår, sier nettdirektøren, som opplyser at selskapet den 3. desember starter med å avduke sin nye logo på driftslageret på Dokka.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken