ØYSTRE SLIDRE: Sondre Aastveit og Øyvind Lunde Christiansen har, sammen med tidligere makker Jørgen Holden, levert 19 program over to sesonger allerede. Nå er ny sesong klar for ørene til alle som er glad i Valdres.

Alle med hjerte for Valdres

– Ja, det er jo en fin målgruppe å snakke til. Har du et hjerte som banker for Valdres, enten om du er herfra, har hytte her eller ferierer i regionen med jevne mellomrom, så mener vi at du vil ha glede av å høre på oss, sier Aastveit.

I tillegg til ny sesong er det også en ny stemme bak mikrofonen og spakene.

– Vi har fått med oss Harald Hyseth Østlund i år. Han steppet inn da podkast og annen jobb ble for mye å sjonglere for Jørgen. Men Harald er fra samme kompisgjeng, så kjemien fungerer utmerket, forteller Aastveit.

Fremtidstro

Tematisk har guttene, som spiller inn episodene i Lydkåken Rockevekstad på Tingvang, lagt seg på en positiv og fremtidsretta linje.

– Selve mediet vårt, podkast, er jo fremtiden. Vi har tilgang på flott utstyr her i Lydkåken og bygger opp kompetanse på området med gode krefter i ryggen. Vi trives i Valdres og ser at flere av gamle kompiser også vender snuta hjemover til dalen. I hvert fall lukter de på idéen. Om det er jobber for unge folk i Valdres fremover, vil bli avgjørende, mener Aastveit.

– Da er det spesielt artig å være med å bygge opp denne kompetansen for digitale medier og være med å fremme positive ting som skjer i regionen her. I løpet av kommende sesong skal vi for eksempel snakke med sjokoladegründere og gatebilmiljøet, sier han.

Første gjest ut

I sesongåpningen, som legges ut torsdag 20. mai cirka klokken 20.00, er det Henning Wangsnes fra Valdres Natur- og Kulturpark som er hovedgjest. Han syntes det var stor stas å få gjeste guttene i studio.

– Helt ærlig, så ba jeg så pent jeg kunne om å få være gjest hos Mellepodden. Det er fint for oss i VNK å få snakke litt om hva en regionalpark er og gjør på en slik uformell plattform, og få gode spørsmål tilbake, sier Wangsnes.

Han har hørt igjennom de fleste episodene Mellepodden har produsert, og er veldig begeistret for konseptet.

– Her har vi representanter fra en generasjon som vi må løfte opp og ta vare på interessene til. Disse gutta og miljøet rundt Lydkåken er en kjemperessurs for Valdres. Jeg jobber med å merkevarebygge Valdres i det daglige, og her er det noen som gjør jobben min mye enklere, sier Wangsnes.

Mellepodden kan du høre på via Castbox og Podtail, eller der du vanligvis henter dine podkaster.