(Gudbrandsdølen Dagningen)

På mandag ble det bestemt at leteaksjonen ble avsluttet og politiet antar at den savnede 29-åringen er død.

Han har vært savnet siden tirsdag 1. juni og store styrker har lett etter Edvardsson i fjellheimen rundt Gråhøe i Vågå kommune.

– Søket starter igjen på lørdag, men vi planlegger fortsatt hva vi har behov for av folk og utstyr, sier Jørn Morten Sletta i politiet i Nord-Gudbrandsdal.

Letingen vil nå skje i vann, vassdrag og myrområder.

– Vi har ikke lett der tidligere. Det er områder vi ikke har prioritert da vi har søkt etter en overlevende. Nå leter vi etter en antatt omkommet og søker da andre steder, forklarer Sletta.

Vurderer dykkere

GD meldte mandag at politiet ville sette inn dykkere og undervannsdroner i søket. Det er mindre trolig nå.

– Vi har diskutert det, men vi har samtidig et budsjett å forholde oss til. Vi tror vi skal klare søket uten dykkere. Det er ikke veldig dype vann og vi gjør overflatesøk langs vannet, sier han.

Politiet har bedt om bistand fra Røde Kors Hjelpekorps, som har båt de kan bruke på de litt større vannene. Søket vil fortsatt konsentreres rundt Gråhøe.

Stopper

Dersom politiet og letemannskapene ikke har gjort noen funn i løpet av helgen vil de mest trolig avslutte søket.

– Vi er rett og slett tomme for steder å lete. Det har vært søkt godt i fjellet på barmark.

Han ber fortsatt folk med hytter i området, som ikke har sjekket hytte og uthus, om å gjøre det.

– Vi ber om å få en tilbakemelding dersom de ser noe uvanlig. Ei knust rute, en åpen dør eller tegn til at det har vært noen der, sier Sletta.

– Hva synes familien til den savnede om at politiet har gått over til en annen form for søk nå?

– De er innforstått med politiets avgjørelse. Selvsagt synes de dette er trist, men det gjør letemannskapene også. Det er ikke ofte vi avslutter leteaksjoner uten funn, sier han.