VALDRES: Lørdag er det tilsynelatende bare å hive på seg klærne og komme seg ut til nærmeste sted der sola fremdeles når på denne tiden av året, for etter det som føles som syv lange vonde år med skyer, tåke og gråvær, kommer den innom for en snarvisitt lørdag.

Om du ikke helt husker hvordan den ser ut, den gule "lille" gassballen på himmelen, så er det nettopp det den er.

Om sommeren varmer den også hakket mer enn vintertid, noe som skyldes jordas skråstilte rotasjonsakse, som gjør at våre breddegrader er lengre unna sola på vinterhalvåret.

Vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad holder begeistringen på vegne av valdrisen noe mer nedtonet.

Han forteller at sola ikke kan utelukkes, men at vi fort snakker tåke på dager som lørdag sett forholdene som er lagt til rette – og at vi i beste fall snakker veldig lite skyer.

– Dere får vind, noe som hjelper. Det blir også nedbør, samtidig som blåser ganske brukbart med sørlig bris og stiv kuling i fjellområdene.

Han sier det blir skyet i morgen – men om det blåses vekk er det såpass tørt at man kan gå inn i lørdagen uten tåke med en gang.

– Så du tør ikke love noe?

– Jeg har en relativt god følelse, men at det vil være noe mer skyer enn det varslinga melder om per nå, avslutter Mjelstad.

Det vil også bikke 10 grader både fredag og lørdag, riktignok på natten.

Ifølge værmeldinga er det bare å utnytte det lørdagen måtte kaste din vei, for lokket legges tilbake på plass igjen allerede samme kveld.