Gå til sidens hovedinnhold

Sjeldent upresist

Har Nils Henrik Heen i Finans Norge undersøkt protokollene etter Vang Sparebank under krigen? Så han kan forsikre oss om at her er det intet kriminelt å skjule?

Lesarbrev Dette er eit debattinnlegg, skrive av ein ekstern bidragsytar. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Påstanden om at jeg skulle ha blitt opplyst av Valdres Sparebank om Finanstilsynets mulighet til å oppheve taushetsplikten ved første hevendelse i sommer, vitner om hvor desorientert Heen er om saken.

Les også

Lovverket pålegger Valdres Sparebank taushetsplikt

Min først henvendelse til banken angående innsyn i bankkontoen til Hans Salomon fant sted i februar 2021. Jeg har fått to svar fra banken, som jeg siterer fra her.

I epost fra administrerende banksjef Arnfinn-Helge Kvam 19. februar skriver han at: "Det vises til anmodning om innsyn i historiske bankprotokoller. Beklager at det har tatt noe tid med tilbakemelding, men har måtte sjekke med jurister om det i dette tilfellet kan være noe unntak fra taushetsplikten.

Vi har konkludert med at vi må avslå deres anmodning om innsynet. Dette gjøres med bakgrunn i finansforetaksloven § 16-2, som også gjelder etter en kundes død. Videre er det to tidligere avgjørelser i Finansklagenemda som understøtter dette."

I den andre eposten fra 13. oktober skriver Kvam følgende: "Forespørselen endrer ikke den juridiske vurderingen på at dette er opplysninger som vi kan gå ut med. Beklager dette."

Hvor leser Heen den påståtte orienteringen?

Kommentarer til denne saken