Street dance og klassisk under samme låvetak

Dansekurs: Herbie Skarbie Kawuma, kåra til  «Årets forbilde» i 2012, skal holde dansekurs i Galleri Jøtun.

Dansekurs: Herbie Skarbie Kawuma, kåra til «Årets forbilde» i 2012, skal holde dansekurs i Galleri Jøtun. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I galleriets siste åpningshelg denne sommeren arrangeres både kurs i street dance og klassisk konsert i Galleri Jøtun i Skammestein.

DEL

Som tidligere omtalt, holder nå Galleri Jøtun si årlige sommerutstilling med Asker-kunstnerne Øyvind Jorfald og Geir Børresen, som vil være til stede i galleriet denne helga.

«Årets forbilde»

Allerede fredag ettermiddag blir det street dance-kurs med Herbie Skarbie Kawuma, også han bosatt i Asker. Danseren, som er født i Uganda og kom til Norge i 2008, mottok i 2012 prisen «Årets forbilde» av daværende barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.

– Jeg kjenner ham fra Asker og har arbeidet med ham der. Han er fantastisk flink, derfor ville jeg at han skulle komme hit og lære unge i Valdres noen dansetrinn også, sier gallerist Gro Lystad.

Minikonsert

Lørdag ettermiddag blir det imidlertid andre takter når Vladimir Stoyanov holder minikonsert. Stoyanov leder orkesteret Musica Sinfonietta som har hatt konserter med blant andre Arve Tellefsen, Sølvguttene, Eldbjørg Hemsing med flere.

Det er imidlertid ikke første gang det gamle sauefjøset fylles med klassisk musikk. Også under fjorårets Valdres Sommersymfoni ble det holdt konsert i Galleri Jøtun.

Artikkeltags