Gå til sidens hovedinnhold

Skoleskyss som normalt når yrkesfagene starter opp igjen – reinhold etter hver busstur

Mandag 27. april starter Valdres vidaregåande skule opp igjen programfagene innen yrkesfaglig utdanningsprogram. Dette gjelder også de som tar yrkesfag i et voksenopplæringsløp.

Leira: Samtidig starter skoleskyssen også opp igjen, og av smittevernhensyn er det fortsatt slik at elevene blir oppfordret til å bruke alternative transportmidler. Bussene går til vanlige tider til skolen om morgenen og tilbake om ettermiddagen.

– Det er ikke mulig å tilpasse skyssen eventuelle kortere skoledager, sier fagleder Tor Haugstulen i Innlandstrafikk.

Redusert kapasitet

Bussene kommer til å kjøre med redusert kapasitet. Hvis det blir kapasitetsproblemer, er Innlandstrafikk forberedt på å sette inn nødvendige tiltak.

– Det blir økt reinhold på bussene, etter hver tur. I tillegg blir det restriksjoner på hvor tett passasjerene kan sitte. Transport som foregår med drosje vil kjøre med halvfulle biler av smittevernhensyn, sier Tor Haugstulen.

For elever som benytter seg av ordinære ruter er det viktig å være klar over at tilbudet i disse koronatider kan være noe bergrenset.

Cirka 1/4 starter opp igjen

– Rutene endrer seg en del for tiden. Det kan være lurt å sjekke med Entur-appen hvis man er usikker, sier Tor Haugstulen i Innlandtrafikk.

Rundt 100 av skolens 450 elever starter opp igjen mandag. De nasjonale retningslinjene åpner da for å gjenåpne fysisk undervisning for de yrkesfagelevene som skal ut i lære. De ele­ve­ne som skal møte til un­der­vis­ning på Lei­ra man­dag er VG2-ele­ver på kjøretøy, elek­tro, arbeidsmaskiner, bygg­fag, hel­se­fag­ar­bei­der­lin­ja, barne- og ungdomsarbeiderlinja og kokk og ser­vi­tør-linja.

Les også

Ko­ro­na­kri­sa er ik­kje over: No føre­bur Vald­res vgs. seg på å ta imot 100 yr­kes­fag­ele­var

Kommentarer til denne saken