"Petatstevnet" har blitt "Hedalsstevnet"

270 skytter fra hele Østlandet deltok på jaktfeltstevnet som for første gang ble arrangert på skytebanen i Hedalen.

270 skytter fra hele Østlandet deltok på jaktfeltstevnet som for første gang ble arrangert på skytebanen i Hedalen. Foto:

Av

270 skyttere fra hele Østlandet deltok på jaktfeltstevnet som for første gang ble arrangert på skytebanen i Hedalen.

DEL

(Hedalen.no): I mange år har stevnet vært arrangert på Petatmyra, like nord for vegen som går til Søbekkseter. Vanskelige parkeringsforhold og mangel på strøm var to årsaker til at stevnet ble flyttet.

Grundige forberedelser

Det er ikke lenge siden skytebanen fikk en solid oppgradering. Her er det strøm, og det er mulig å oppholde seg innendørs. Enkel servering er det også plass til. Grundige forberedelser måtte likevel til før stevnet kunne avvikles. Blant annet ble det ryddet skog for å gjøre plass til 10 forskjellige hold.

– Vi har hatt et meget godt samarbeid med de tre grunneierne som er berørt av stevnet, sier Per Olav Kjensrud, leder i Hedalen skytterlag.

En annen viktig samarbeidspart ble Hedalen idrettslag. Løypemaskina til HIL laget veg mellom holdene og til skivene. Til slutt var politiet på besøk for å godkjenne området som stevnet skulle bruke. Med så mange deltakere kunne parkering ha bydd på utfordringer her også. Ekstra parkeringsplasser var derfor klargjort, og trafikken til og fra fylkesvegene gikk uten problemer.

– Mange skyttere ga positive tilbakemeldinger på arrangementet og stevneområdet, forteller Kjensrud.

10 hold

Hver skytter skyter 30 skudd, 3 skudd på hver skive, og disse er det 10 av. Holdene varierer mellom 30 og 200 meter, og målene er dyrefigurer av ulike slag.

Se resultater og flere bilder på Hedalen.no her.

Artikkeltags