(Gudbrandsdølen Dagningen)

– Vi har fortsatt lite etterretning som gir oss en bestemt retning å lete.

Det sier innsatsleder hos politiet, Christer Engebretsen, som leder leteaksjonen fra Røde Kors-huset i Lillehammer sentrum.

– Men vi leter fortsatt etter en person vi mener er i live, sier han.

Mange ute

På leteaksjonens fjerde døgn er det over 60 personer ute, bare fra Sivilforsvaret, samt letemannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder og andre frivillige. Antallet som melder seg til aksjonen bare øker og området de søker i blir større og større.

– Vi kjører søk etter metode som er basert på statistikk og erfaringer. Systemet vi bruker gir oss teiger og områder og så lenge vi ikke har noen ny informasjon blir disse områdene større og større, forklarer Engebretsen.

Et datasystem peker ut områder i nærheten av siste sikre observasjon av den savnede 22-åringen, som er ved bilen hans som står parkert ved Balbergkampen.

– Vi jobber metodisk etter avstand fra der han sist ble sett. Nå har vi dekka veldig godt «25-prosenten», som vi kaller det. Vi er sikre på at han ikke er der. Så jobber vi nå med «50-prosenten» der vi snart kan si at han heller ikke er, sier innsatslederen.

Nye områder

Området rundt bilen er altså sjekket grundig, flere ganger.

– Vi bruker ulike ressurser, overlapper hverandre og setter inn en annen ressurs for å være sikre på at han ikke er i et aktuelt område.

– Det har vært mannskaper i sentrum av Lillehammer. Er det innenfor 25-prosenten?

– Nei, vi leter samtidig utenfor området, sier Engebretsen.

Letemannskaper i felt

Torsdag var det flere letemannskaper i felt i området rundt Balbergkampen. Fortsatt har ikke politiet sikre spor utover bilen på parkeringsplassen.

– Vi har fått inn en god del tips, og noen få kan være noe relevant. Per nå har vi likevel ingen sikker informasjon eller sikre spor på hvor han har tatt vegen. Derfor søker vi rent metodisk basert på erfaringer fra tidligere leteaksjoner, sier Engebretsen.

– Følger politiet opp alle tips?

– Alle blir behandlet og vurdert av etterforskningsgruppen. Alle tips vi mener har relevans vil bli fulgt opp, forsikrer innsatslederen.

Bilen til den savnede ble parkert rundt klokken 11:00 søndag og står der fremdeles. Det er mange stier og veger i området. Siden søndag har det også snødd litt, noe som gjør at mulige spor i snøen kan være vanskeligere å se.

Politiet oppfordrer fremdeles folk til å komme med tips om observasjoner. Dersom du ønsker å bli med i leteaksjonen kan du møte opp på Røde Kors-huset i Anne Mouruds veg på Lillehammer.

– Alle som ønsker å bidra vil bli implementert i søket.

Dersom du har tips om denne saken, ring politiet på 02800.