Gå til sidens hovedinnhold

Smittetilfeller ved sykehuset på Gjøvik – har innført besøksrestriksjoner og vurderer endring av pasientstrømmen

En medisinsk sengepost ved sykehuset på Gjøvik er midlertidig stengt, etter at en ansatt og en pasient har fått påvist covid-19.

INNLANDET: Det opplyser Sykehuset Innlandet HF sjøl på sine heimesider. Flere ansatte og pasienter er også testet, men de øvrige prøveresultatene har så langt vært negative.

I grønn beredskap

«Nye pasienter legges foreløpig inn på kirurgisk avdeling, og det vil være en løpende vurdering av behov for endring av pasientstrømmer mellom sykehusene i Innlandet», skriver sykehuset videre på sine heimesider.

De registrerte smittetilfellene gjør at sykehuset er satt i grønn beredskap og blant annet har har innført besøksrestriksjoner. Den aktuelle sengeposten er isolert og holdes stengt inntil situasjonen er avklart.

«Fare for at utbrudd kan oppstå»

«Det er nå en høy andel vaksinerte. Vaksinen gir god beskyttelse mot alvorlig sykdom, men gir ikke full beskyttelse mot smitte. Fullvaksinerte kan også smitte selv med få eller ingen symptomer, og det er derfor fare for at utbrudd kan oppstå, selv med gode smittevernrutiner», påpekes det avslutningsvis.

Kommentarer til denne saken