Gå til sidens hovedinnhold

Smitteutbrudd i Nord-Aurdal – brer om seg fordi elever på fem klassetrinn er covid-19-smitta

Det er nå et koronautbrudd i Nord-Aurdal kommune som involverer 1. 2. 3. og 5. klassetrinn på Nord-Aurdal barneskole (NABS), samt 8. trinn på Nord-Aurdal ungdomsskole (NAUS).

Nord-Aurdal: Det er totalt åtte elever ved disse skolene som er smittet. I tillegg er det ytterligere sju personer som oppholder seg i kommunen som er bekreftet smittet.

Massetesting tirsdag

– Vi gjennomfører nå massetesting av elever og lærere knyttet til de aktuelle klassetrinnene, og dette foregår med heimetest/hurtigtest som kan hentes på legekontoret i tidsrommet fra klokka 18.30 til klokka 20.00 tirsdag kveld, opplyser kommunedirektør Martin Sæbu i ei pressemelding tirsdag ettermiddag.

Les også

Et trinn på barneskolen er sendt heim – alle skal testes for korona

– Kommuneoverlege Per Einar Jahr oppfordrer oss alle til å være nøye med å melde fra til koronatelefonen (482 74 956) dersom man har symptomer, slik at alle som føler ubehag får tilbud om testing, sier Sæbu.

Det er ingen av de 15 smitta som er alvorlig sjuke, men kommunen tar likevel situasjonen på høgeste alvor, skriver kommunen i pressemeldinga.

Les også

– Det er iblant oss nå

Mange bekymra

Mandag ettermiddag fikk kommuneoverlege Jahr tre positive prøvesvar tilbake. Kommuneoverlegen erkjente i et intervju med avisa Valdres mandag at det er en liten grad av bekymring tilknyttet den kommende Rakfiskfestivalen i slutten av denne uka, spesielt siden festivalen lokker til seg mange tilreisende.

– Fordelen er i hvert fall at mange av disse er fullvaksinerte.

Telefonen til kommuneoverlegen har ikke stått stille de siste dagene. Flere har ringt og uttrykket bekymring.

– Jeg har fått flere telefoner fra bekymra folk som gjør meg oppmerksom på at det er festival til helga. Men det trenger jeg ikke en påminning om. Det er jeg fullstendig klar over, understreket Jahr mandag.