Gå til sidens hovedinnhold

Smitteutbruddet i Sør-Aurdal berører også Nord-Aurdal. Fjelltun ber om ekstra forsiktighet

Artikkelen er over 1 år gammel

Ordfører Knut Arne Fjelltun i Nord-Aurdal legger ikke skjul på at han er ekstra bekymret fredag morgen.

Fagernes: Fjelltun ønsker på vegne av Nord-Aurdal kommune å gå ut med noen anbefalinger og tips til innbyggerne i dag.

– Situasjonen er litt mer alvorlig her Nord -Aurdal nå etter de nye tilfellene i Sør Aurdal, dette virker inn også her hos oss. Det er stor pendling av folk mellom kommunene våre her i Valdres, sier han.

Som følge av de nye smitte tilfellene i Sør-Aurdal så er flere ansatte i Nord Aurdal nå satt i karantene.

Møte i krisestaben

– Vi skal ha møte i krisestaben senere i dag og vil da vurdere eventuelt nye tiltak, forteller han. Et av temaene blir trolig om man i forkant av helgens utfart til hyttene i Valdres kan stramme ytterligere inn i forhold til bruk av munnbind. At ansatte og kunder i butikker nå beskytter seg så langt det i det hele tatt er mulig er ekstremt viktig.

–Vi har ingen nye smitte tilfeller i Nord-Aurdal i dag. Men mange er testet de siste dagene og vi avventer svar. Det betyr at vi i Nord Aurdal står overfor en noe uavklart smittesituasjon akkurat nå, sier ordføreren. Krisestaben ser på situasjon som alvorlig.

–Og vi er bekymret for utviklingen videre om vi ikke er ekstra forsiktige akkurat nå, sier Fjelltun.

Vær varsomme!

– Jeg oppfordrer alle til å være varsomme. Begrens sosial fysisk kontakt, ta en telefon, send melding eller bruk sosiale medier. Hold kontakten med hverandre, men unngå nærkontakt med andre enn de som bor i samme hus som deg, oppfordrer han.

Selv tilbringer han dagene alene på kontoret. Alle møter foregår via nettet. Etter jobb kjører han rett hjem og møter ikke andre enn kona. Han inviterer ingen, og går ikke på besøk og utfører kun helt nødvendige ærender i butikk. Da med munnbind. Sånn må det være i en stund fremover, sier han.

–Vi anbefaler alle å bruke munnbind når de er på butikken, kjøpesenter eller andre offentlige steder der de kan komme i nærkontakt med andre. Vi oppfordrer til å ikke arrangere sosiale sammenkomster eller andre arrangementer som stimulerer til samling av folk.

Vil ta tid

– Selv om vaksineringen nå er i gang så vil det gå tid før vi kan omgås normalt igjen. Vi må alle fortsatt stå på i denne dugnaden nå, så vil det komme bedre tider etter hvert, avslutter Knut Arne Fjelltun.

Han minner alle enda en gang om at vi må følge de nasjonale smittevernanbefalingene.Kommentarer til denne saken