Fagernes: Ganske nøyaktig 15 år seinere skal Valdres FK atter møte tippeligalaget Sogndal i en obligatorisk fotballkamp, denne gangen på Blåbærmyra.

– Dette er ikke en vane. Det er tredje gangen at det kommer et tippeligalag til Valdres. Vi har også hatt besøk av HamKam, i 2008. Vi har gode erfaringer med tippeligalag i cupen, og kampen mot Sogndal i 2001 glemmer vi ikke, sier daglig leder i Valdres FK, Gunnar Dahlen, som den gang var trener for Sør-Aurdal FK.

Står 1–1 før Sogndal-kampen
Søndag 8. juni 2008 ble HamKam sendt heim til Hamar, ikke som slakt, men Valdres sto for tidenes cupbombe ved å slå hamarlaget ut av cupen med 2-1, og det var Terje Sanne som ble matchvinner da han scoret på straffe i det 61. minutt, etter at Valdres hadde snudd kampen. Det var også denne dagen gjeldende publikumsrekord ble satt på Blåbærmyra, da 1050 tilskuere opplevde at valdrisene gikk videre til 3. NM-runde mot Brann i Bergen. Kampen mot Sogndal er sunn også for økonomien til Valdres FK. Først og fremst at klubben gikk videre til 1. runde i cupen, som utløser 50.000 kroner fra forbundet.

– Vi håper å dra inn et lignende beløp lokalt, og det er åtte år siden sist en tippeligaklubb besøkte Valdres, så her bør fotballinteresserte kjenne sin besøkelsestid, sier Gunnar Dahlen.

Fire valdriser i Sogndal
Et morsomt poeng er at det er fire valdriser som spiller i Sogndal.

– At vi fikk Sogndal i 1. runde er ei gavepakke. Det er fire tidligere Valdres FK-spillere som banker på døra i Sogndal om dagen. Joar Hoberg og Ørjan Sørflaten er inne i varmen, men også Jostein Volden og Morten Nerli står i klubben, sier Dahlen, som minner om at det står 1–1 i antall heimekamper vunnet og tapt mot tippeligalag før møtet med Sogndal.

– Sogndal har alt å tape, mens vi har alt å vinne, gjerne med litt vanskelige forhold med en sur vind på Blåbærmyra, er ønsket til Gunnar Dahlen.

Sogndal har alt å tape, mens vi har alt å vinne.

Gunnar Dahlen

 

– Vi har planleggingsmøte tirsdag, der 15 personer er kalt inn. Seniorgjengen, andre ressurspersoner, både det gamle og det nye styret. Vi skal skape folkefest, og det er hovedbudskapet. Det er nettopp det vi skal planlegge.

1. runde NM i fotball

  • Norges Fotballforbund overrasket med å sette Valdres FK og Sogndal opp mot hverandre i 1. ordinære runde i fotball-NM
  • Det er 15 år siden Sogndal sist gjestet Valdres i en ordinær fotballkamp, da de til slutt seiret 3–0 over Sør-Aurdal FK på Fossvang
  • Valdres FK har startet sesongen godt, og har til gode å tape i en obligatorisk kamp så langt