Lillehammer/Leira: Distriktsredaktør i NRK Innlandet, Inger Johanne Solli, sier at det ikke er endelig avklart hvordan det blir framover, men at Sigrids faste fulle stilling per dags dato ikke blir erstattet. Det betyr at stillingen som både Ola Onstad, Jan Erik Helleren og Sigrid Havig Berge har hatt i utallige år nå forsvinner.

Erstattes ikke per nå

– Slik det ser ut nå, så er det ikke avklart hvordan det blir. Vi ansetter ingen ny person i Valdres etter Sigrid. Det er ikke alle ledige stillinger vi får fylt opp igjen, og vi har ikke noe ledig å lyse ut etter Sigrid. Det vi vil jobbe videre med er å få opp noen kontakter i Valdres. Det har vi hatt tidligere også. Folk må bare ta kontakt, dersom de har bil, liker å jobbe fort og kan filme og ta gode bilder, sier Solli, som fortsatt har valdriser i staben, Geir Randby og Marte Iren Noreng Trøen.

– Marte Iren er vaktsjef på desken, og Geir Randby lager TV-reportasjer. Han reiser til Valdres og lager reportasjer iblant.

– Vi vil alltid konkurrere om de viktige hendelsene, og både OA og avisa Valdres er konkurrenter, hva angår hendelsessaker. Vi skal jo være først på nyheter, og det ligger i blodet på oss, men vi går ikke så djupt inn i lokale hendelser som før, sier Solli, som sjøl straks slutter som distriktsredaktør, for å bli vanlig NRK-journalist.

En annen valdresvenn, Ole Martin Sponberg, har sin siste arbeidsdag fredag, fordi han passerte 70 år tirsdag i denne uka.

13 enslige år

Da Solli og noen andre nære kollegaer tok turen heim til Sigrid på Leira for å ta avskjed sist mandag, så ble det mimret om blant annet heimekontor.

– Mens dere har hatt heimekontor i ett år, har jeg hatt det i drøye 13 år, sa Sigrid, og det er også litt av årsaken til at hun nå går nye veger.

– I godt over 13 år har jeg vært statskanalens eneste ansatte i Valdres, og det har vært et privilegium. Jeg har dekket et enormt spekter av saker, og lært mye om uhorvelig mange ting. Det har vært drap, branner, dødsfall, ulykker og redningsaksjoner. Det har vært vegutbygginger og tunnelåpninger. Arbeidsplasser er lagt ned, og nye er skapt. Det har vært rettssaker, barnevern og kommunepolitikk. Og mange stølsbesøk, skriver Sigrid i sin avskjedshilsen på Facebook.

Ny jobb i bank

– Jeg har lært om alt fra rakettmotorer og ysting, til amcar-biler og gamle kirkebygg. Men det som har gjort størst inntrykk av alt, er alle folka jeg har fått lov til å møte. Folk som har delt historiene sine med meg, på godt og vondt. Og kontrastene har vært store, skriver Sigrid.

– Nå bærer det videre til nye og spennende oppgaver hos Sparebank 1 Hallingdal Valdres. Jeg gleder meg til et nytt kapittel. Jeg har stortrivdes i NRK, men jeg har sittet aleine i godt over 13 år, og jeg kjenner at det er en påkjenning, hvis jeg kan bruke det ordet? Jeg har ei periode vært klar for noe nytt, og når jobben i Sparebank 1 dukket opp, så var jeg fast bestemt på å søke og takke ja da jeg ble tilbudt jobben. Det har aldri vært slik at jeg måtte slutte, så det er sagt.

– Dette er den første faste jobben jeg har hatt, men det er en tid for alt.

Innholdsprodusent

– Jeg skal være innholdsprodusent, en jobb som går ut på å produsere innhold til ulike fora i banken. Litt interninformasjon, og være med å utforme pressemeldinger. Banken er styrt av to sparebankstiftelser, og gir mye penger tilbake til lokalsamfunnet, så det blir en interessant og spennende jobb, som jeg starter i førstkommende mandag, forteller Sigrid Havig Berge, som er trebarnsmor og gift.

– Det blir deilig å slippe å rykke ut, og slippe å bli kalt ut ved hendelser. Nå blir det å jobbe hverdager og ha helgefri. Det ser jeg fram til, sier Havig Berge, som de siste åra har jobbet en god del utenfor Valdres. Nordre- og Søndre Land samt Gjøvik har vært arbeidsområdet til Sigrid.

– NRK har hatt mindre ressurser i Vest-Oppland, og Sigrid jobbet mye med radio og TV de første årene. I det siste har det blitt mye nett; men det spørs på type vakt hun har hatt.

Tenker på Valdres

– Jeg tenker på Valdres, når jeg slutter her nå, men både Geir Randby og Marte Iren Noreng Trøen har et hjerte for Valdres. Jeg er ansatt i NRK fram til søndag, og starter i banken mandag. Jeg gleder meg stort til å sykle på jobb – og møte folk.