Ny enebolig totalskadd i brann

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag kveld ble en enebolig i Begna i Sør-Aurdal totalskadd i brann. Det var ingen hjemme i huset som ligger på Olerud langs Austsidevegen.

DEL

BEGNA: - Vi fikk melding om brannen klokken 21.15. Da vi ankom var huset overtent men det tok ikke lang tid før vi hadde kontroll på brannen, forteller innsatsleder brann, Laila Lien. Totalt var det 22 mann som var med på slukkearbeidet, fra brannvesenet i Hedalen, Begnadalen, Bagn og Etnedal. Innsatsleder for politiet, Vegar Storsveen, forteller at det ikke er noen personer i huset, men huseier er kontaktet. Lien og Storsveen er begge fornøyde med innsatsen til mannskapet. Jobben deres ble å begrense skadene og hindre spredning.

FORNØYDE: Innsatsleder politi, Vegar Storsveen, og innsatsleder brann, Laila Lien, er fornøyde med innsatsen til mannskapet.

FORNØYDE: Innsatsleder politi, Vegar Storsveen, og innsatsleder brann, Laila Lien, er fornøyde med innsatsen til mannskapet. Foto:

Utover natten vil det foregå etterslukking. Røykdykkere jobber inne i huset, i alle kriker og kroker, for påse at brannen ikke blusser opp igjen. Også på taket tok brannvesenet seg inn for å sjekke at alt er slukket. Utover dagen på tirsdag vil politiets etterforskere gå inn for å prøve å finne årsaken til brannen.

ETTERSLUKKING: Utover natten vil det bli utført etterslukking, også fra taket.

ETTERSLUKKING: Utover natten vil det bli utført etterslukking, også fra taket. Foto:

Meld ifra

- Det har dessverre vært mange branner i år. Skogbranner som blant annet skyldes lynnedslag, og ikke minst mange boligbranner. Det er viktig at publikum melder ifra. Det er bedre å varsle en gang for mye enn for lite, avslutter Laila Lien. Hun oppfordrer med dette at folk følger med og respekterer totalforbudet mot å gjøre opp ild i eller i nærheten av skogmark, og annen åpen brenning.

OVERTENT: Huset i Begna var overtent da brannmannskapene ankom stedet.

OVERTENT: Huset i Begna var overtent da brannmannskapene ankom stedet. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken