SØR-AURDAL: Beslutningen er gjort etter Fylkesmannens seneste anbefalinger onsdag kveld, og etter planen skal elevene jobbe hjemmefra fra mandag eller tirsdag.

– Sør-Aurdal ungdomsskole er godt rustet rent utstyrsmessig og teknisk, men vi har aldri gjennomført dette i en så stor skala før - og det dukker nok opp spørsmål og mye man vil se i etterkant at man kunne gjort annerledes, forteller rektor Jan Henrik Bakke, som lover mer informasjon når situasjonen er mer avklart.

I følge kommunens hjemmesider er det snakk om ca. 90 elever.

Beredskap

Skolen har tilgang til programmer som elevene kan jobbe på hjemmefra, i tillegg til muligheter for å opprette videokontakt en til en og i grupper. Utfordringen er å løse dette rent logistisk. Derfor får lærerne fri fredag.

– Fredag må staben gjennomgå og planlegge hvordan dette løses rent praktisk. Dessuten skal kabalen gå opp med lærere som jobber deltid samt elever som ikke er på skolen i dag som vi må få tak i. Dessuten kan det være behov for mulig tilleggsutstyr, og organisering av henting og levering av dette.

Kommuneoverlege Nerijus Gintalas forteller torsdag morgen at det så langt fremdeles ikke er noen positive prøver på koronaviruset i Sør-Aurdal. En ytterligere familie er satt i karantene siden onsdag, hvilket betyr at fire familier nå er i karantene.

– De viser derimot ingen symptomer, og vi anser det per nå ikke nødvendig å teste disse.

Stengt bibliotekene

Også hovedbiblioteket i Bagn og filialene Hedalen og Begnadalen er stengt for besøk inntil videre. Biblioteket tar ikke imot innleveringer med unntak av fjernlån i denne perioden. Lånetiden blir utvidet, og automatisk utsendte purringer kan sees bort i fra. Det blir også lengre ventetid på reserverte bøker.