"Ja", sa brurene

Artikkelen er over 2 år gammel

For første gang er to kvinner viet i kirka i Valdres. Det skjedde i Reinli stavkirke i Sør-Aurdal lørdag.

DEL

REINLI: Inga Juvkam, hjemmehørende i Bagn, og Marte Solgård fra Stavanger, møttes første gang i forbindelse med studier på Bali for 5 år siden. Men det var først en stund etterpå, i Oslo, at de ble et par. Der jobber Marte på et eldresenter, mens Inga har studert molekylær bio-vitenskap. Hun tok master i vår, parallelt med bryllupsplanlegging.

ENDELIG:  Inga og Marte er rette ektefolk.

ENDELIG: Inga og Marte er rette ektefolk. Foto:

Positiv Signe prest

Signe prest Kvåle var aldri i tvil om at hun ville vie de to da hun ble spurt. For henne står kjærligheten høyest. Det snakket hun mye om i sin tale til jentene, gjennom metaforene lottospill og skattejakt, da hun viet dem i Reinli stavkirke på lørdag.


Milepæl

Likekjønnet ekteskap har vært tillatt i Norge siden 1.januar 2009. Kirka derimot, var først klar for det i 2017. Den 30.januar 2017 vedtok Kirkemøtet en ny liturgi der de åpnet for at også to av samme kjønn kunne gifte seg. De aller fleste prestene i Valdres er positive til likekjønnede ekteskap, men har foreløpig ikke fått oppdraget. Inga og Marte er de to første jentene som gifter seg i kirka i Valdres, og har dermed åpnet ballet for alle de der ute som ønsker å gjøre det samme. Inga er glad og stolt over å kunne gifte seg i kirka, og er svært takknemlig overfor alle som har gått i bresjen for dem og gjort det mulig. Hun synes det var på høy tid.

Festival-bryllup

De fikk en fantastisk dag i finværet, og et flott gardsbryllup hjemme på låven på Juvkam. Overnattingsgjester lå i telt på tunet og møttes til brunch på søndag. Dette ble Inga og Martes sommerfestival, og helga ble akkurat så fantastisk som de hadde drømt om. Jentene tilbrakte bryllupsnatten i lavvo med forloverne, men hva gjør vel det, når de får all den tid de ønsker for seg selv når de nå drar rett på bryllupsreise til Provence.

Artikkeltags