Gå til sidens hovedinnhold

100.000 til Unicef og Røde Kors

Artikkelen er over 2 år gammel

Tradisjonen tro så velger SpareBank1 Hallingdal Valdres å gi julegave til et godt formål i stedet for å sende ut julekort og konfekt til kunder og samarbeidspartnere.

Hallingdal/Valdres: Tidligere har gaven går til både lokale, nasjonale og internasjonale organisasjoner. I fjor var det Rusomsorg i Hallingdal og Valdres som mottok gaven. Årets julegave blir delt i to så det går 50.000,- til Unicef og jobben de gjør med jordskjelvsoffere i Indonesia, og 50.000 til Røde Kors og jobben de gjør i Jemen med sultkatastrofen og underernæring hos mange barn.

Gitt i god tid før jul

Gaven til Unicef ble gitt i god tid før jul. 28. september 2018 rammet to kraftige jordskjelv med etterfølgende tsunami øya Sulawesi i Indonesia. Redningsmannskapet jobbet på spreng for å få dem løs, men mangel på løfteutstyr vanskeliggjorde redningsarbeidet. Tsunamien ødela tusenvis av hus, mer enn 70.000 mennesker har mistet hjemmene sine og sykehus, kjøpesentre, hoteller og minst en bro ligger i ruiner. Donasjonen ble gitt når krisen var verst og det trengtes hjelp.

Sultkatastrofe

Del to av årets julegave ble gitt til Røde Kors og jobben de gjør i Jemen med sultkatastrofen og underernæring hos mange barn. 400.000 barn i Jemen er akutt underernært og hvert 10. minutt dør et barn. Hver dag kjemper barn for å overleve i en av verdens verste konflikter. Sparebank1 Hallingdal Valdres ønsker å være med å bidra slik at disse barna får mat, medisiner og en fremtid.

Kommentarer til denne saken