– Fortsatt god plass på premieren i ettermiddag

Midt i fjellheimen: Ine Karlsen (t.v.) og Marthe Dahlen Myhre er huldre i spelet. Her under ei nylig prøveforestilling.

Midt i fjellheimen: Ine Karlsen (t.v.) og Marthe Dahlen Myhre er huldre i spelet. Her under ei nylig prøveforestilling. Foto:

Seint i ettermiddag er det premiere på årets utgave av «Spelet om Riddarspranget» i skibakken på Beitostølen.

DEL

BEITOSTØLEN: Tidlig fredag formiddag forteller primus motor og regissør Gro Lystad at de opplever problemer med salg av billetter til premiereforestillinga seinere i ettermiddag, men at nettsalgløsninga forhåpentligvis er oppe og går igjen i løpet av kort tid.

– Ellers er det jo sjølsagt bare å kjøpe billett i døra, så folk må bare komme. Vi har god plass i skibakken, så fullt blir det ikke uansett. Forhåndssalget er sjelden mye å skryte av her oppe, så jeg synes folk er litt treige, men det viktigste er at jo at de kommer til forestillingene, humrer Lystad.

Åpningsscenen: Den gamle Sigvat, spilt av Gunnar Eikren, forteller minstejenta, spilt av Vilje Ekerbakke Skrenes, og resten av folket om bruderovet i Gudbrandsdalen.

Åpningsscenen: Den gamle Sigvat, spilt av Gunnar Eikren, forteller minstejenta, spilt av Vilje Ekerbakke Skrenes, og resten av folket om bruderovet i Gudbrandsdalen. Foto:

Fornøyd med generalprøven

På ettermiddagen og kvelden fredag og lørdag vises til sammen fire forestillinger. Regissøren er godt fornøyd etter generalprøven torsdag kveld.

– Den var så flott. Jeg bare gleder meg, konstaterer Lystad.

På scenen er i alt 37 aktører, flere av dem lokale ungdommer, i aksjon, og i kulissene hjelper også flere frivillige til.

– Vi har så mange flinke foreldre som stiller opp blant annet, og det er jeg veldig glad for, sier Lystad.

Skummelt: Med sverddragning kan det bli riktig så skummelt i skumringa. Her er det Thomas Bjerkan (t.v.), Nicolay Støle Hansen og Isak Ledel som er i aksjon.

Skummelt: Med sverddragning kan det bli riktig så skummelt i skumringa. Her er det Thomas Bjerkan (t.v.), Nicolay Støle Hansen og Isak Ledel som er i aksjon. Foto:

Skyss opp skibakken

Oppsetninga foregår på en skateparkscene midt i skibakken på Beitostølen.

– Det tar rundt ti minutter å gå opp til scenen, så da får folk litt mosjon før de setter seg ned før forestillinga også, men de som er dårlige til beins blir kjørt opp, avslutter hun.

Huldredans: Huldrene stiller mannsterke og setter sitt preg på spelet.

Huldredans: Huldrene stiller mannsterke og setter sitt preg på spelet. Foto:

Artikkeltags