Gå til sidens hovedinnhold

Hardtskytende jenter med pangstart

Ligger på andreplass i 4. divisjon:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fagernes ILs damelag i håndball har overrasket i sesongstarten. Etter fem serierunder er de på en andreplass i 4. divisjon Innlandet.

Leira: Men laget har sine utfordringer, for håndballspillere på dette nivået har som regel full jobb, mange har små barn og halvparten jobber turnusarbeid.

– Det er ambulansesjåfører, sjukepleiere og butikkansatte i troppen, og disse jobber også på kveldstid. Det betyr at det er ulikt antall spillere på hver trening, sier Anniken Fernås Gjevre, som er trener, lagleder og leder i håndballgruppa i Fagerness IL.

Blir mor om tre måneder

Om tre måneder blir imidlertid Anniken opptatt med helt andre ting, for hun er allerede kulerund, som en håndball, rundt magen.

– Da må jeg spørre andre, og Geir Madsen og Øyvind Nyhagen er positive typer, som stiller opp så sant de har anledning, sier Anniken, som tirsdag hadde bare seks jenter på trening. Det er et minimum.

– Det er det laveste antallet vi har hatt, typisk nok, sier Anniken, som kjører styrketrening og utholdenhet, i tillegg til skudd- og forsvarstrening denne tirsdagsøkta.

Veteraner i spillergruppa

Det er håndballjenter fra fire valdreskommuner på laget. Etnedal, Sør-Aurdal, Nord-Aurdal og Øystre Slidre er representert. Det trenes to økter i uka, i tillegg til kamp, og mens jentene bruker parketten på Leira tirsdager, går turen til Beitostølen og fellestreninger med Øystre Slidres J16-lag torsdager.

– Det er hyggelig at veteraner som Britt Helen Thon, Gunn Smedsrud, Inger Olaug Tollehaug og Mari Haadem fortsatt er med, sier Gjevre, som ser noen utfordringer med å trene i Valdres Storhall.

– Altfor kaldt

Det er for kaldt for oss med 12–13 grader. Dessuten fjærer parketten såpass mye at det går utover både ballbesittelse og bein og knær, sier Gjevre, som også reagerer på baneleia, som nå blir 700 kroner per time.

– Det var dette vi fikk til, mens Valdreshallen rustes opp, så vi må gjøre det beste ut av det, sier altmuligjenta.

Jentene har nå spilt fem kamper, og vunnet tre. Sist helg fikk de det tøft borte mot Veldre, som rykket ned fra 3. divisjon i vår. Resultatet ble 26-13, og valdresjentene ga nærmest opp på slutten, forteller Gjevre.

Rakfiskhelga kommer Storhamar 2 på besøk, og kampen går i hallen på helsesportsenteret på Beitostølen.

Fakta Fagernes IL damehåndball

  • Fa­ger­nes da­me­lag spil­ler i 4. di­vi­sjon se­son­gen 2017/2018
  • Le­der, tre­ner og lag­le­der er An­ni­ken Fer­nås Gjev­re
  • Spil­ler­grup­pa: Britt He­len Thon, Ma­le­ne Enger, Siri Hå­vels­rud Od­den, Mari Haa­dem, Ton­je Bjel­bø­le, In­ger Olaug Tol­le­haug, Gunn Smeds­rud, Hei­di Hu­sa­ker, Ka­ro­li­ne Ber­gum, Kaja Enger, Sil­je Kris­tin Brat­eng, Kat­ri­ne Ce­li­us, Iris Rysholt Christensen, Hei­di Sko­gen, Syn­nø­ve Fjell­tun, Sti­ne Ek­hou­gen og Sil­je Moen
  • Hei­me­ba­ne er hal­len på Bei­to­stø­len Helseportsenter

Kommentarer til denne saken