Temakveld om samarbeid i idretten

Mariann Brattland gikk fra å være hanggliderpilot og «fjellgeit», til å bli seilflyger og langrennspigger på flatmark. Du kan møte henne på Fagernes 12. november

Mariann Brattland gikk fra å være hanggliderpilot og «fjellgeit», til å bli seilflyger og langrennspigger på flatmark. Du kan møte henne på Fagernes 12. november

Artikkelen er over 1 år gammel

Valdresjenta Siri Syvrud (58), som er født og oppvokst i Aurdal, oppfordrer lag og foreninger, skoleledelse, foreldre og kommuneansatte til å møte opp på en todelt temadag om integrering av funksjonshemmete i idretten. Datoen er mandag 12. november, og stedet er Kulturhuset på Fagernes.

DEL

Valdres: Syvrud har utfordret ledelsen innen tilrettelagte tjenester i Nord-Aurdal kommune om å gi ansatte en times betaling og sette det på kontoen om veiledning. Mariann Brattland gikk fra å være hanggliderpilot og «fjellgeit», til å bli seilflyger og langrennspigger på flatmark, over natta. Hun er blant foredragsholderne denne kvelden.

Kommunene må tørre

– Det blir en kort innledning ved fagkonsulent innen paraidrett i Oppland Idrettskrets, Hilde Håkenstad, opprinnelig fra Beitostølen, før Siri Syvrud, fritidskonsulent i Gjøvik kommune, vil snakke om hvordan kommunen og de frivillige innen idretten kan samarbeide.

– Kommunene må tørre å prioritere og sette inn ressurser, for å øke aktiviteten for paraidrett i lokalsamfunnet, sier Syvrud. Fagernes idrettslag er blant lagene som har fått til dette, og fotballtrener Kristin Bråten vil fortelle litt om betydningen og eventuelle utfordringer som måtte dukke opp, for både utøvere og laget.

To bolker

– Hvis du er trener, leder eller tillitsvalgt i et idrettslag, hvis du er foresatt som ønsker et tilbud for ditt barn, hvis du er aktuell parautøver, eller du jobber med funksjonshemma i fritid og skole, så ikke nøl med å sette av et par timer denne kvelden, oppfordrer Syvrud.

Temakvelden består av to bolker. Etter paraøkta blir det fokus på moderniseringsprosessen i norsk idrett samt regionalisering.

Artikkeltags