Slidre/Höljes: Leirhol Motorsport, med Petter Leirhol som fører, tok i helga turen over til Höljes i Sverige for å kjøre den første av seks runder i RallyX Nordic. Han skulle delta i klassen Supercar Lites.

Bare på snø tidligere

Petter hadde bare prøvd bilen på snø før dette løpet, og var spent på hvordan det ville fungere på sommerføre. Höljesbanen er den samme som det går VM-runde i rallycross på seinere i år.

Leirhol hadde aldri kjørt denne banen før, men etter to treningspass fikk han en ganske god følelse. Likevel var han usikker på hvordan det ville gå i forhold til de andre førerne, som har kjørt denne banen mange ganger før.

I først omgang kom Petter først ut i starten, og kjøre inn til en 12. tid i omgangen. Det var en brukbar start, men det var mer å gå på.

– I andre omgang oppnådde jeg min første heatseier i Lites-klassen, og det ble til en sjettetid. Det var veldig moro, forteller vinneren av Landsfinalen i bilcross i fjor.

Kom seg til finale

I tredje omgang fulgte Leirhol opp med en sterk femtetid, og det bidro til at han fikk stå i nest beste startspor i semifinalen. Petter kom i mål på andreplass her, og gikk med det videre til finalen.

– Jeg er strålende fornøyd med å komme til finalen i mitt første løp i serien, og jeg var så fornøyd at jeg kom jublende inn igjen på depotplassen min, forteller Petter Leirhol.

I finalen ble det en liten nedtur, da Petter ikke kom lenger enn til første sving før det ble en smell.

– Jeg krasjet i en annen bil, og forstillinga røk. Dermed ble det en sjetteplass totalt, legger Leirhol til. Plasseringa ga viktige poeng i sammendraget for den godeste Leirhol.