Eirik har fått sin egen fanclub

Samler inn: Flere valdriser har gått sammen og startet egen fanclub for skihopper Eirik Leander Fystro.

Samler inn: Flere valdriser har gått sammen og startet egen fanclub for skihopper Eirik Leander Fystro. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

48 timer etter at Svein Olav Kopperud og Kjell Ola Andreassen startet Eirik Fystro Fanclub på Facebook hadde den lovende skihopperen fra Leira nådd 225 følgere.

DEL

Valdres: – Vårt første mål er å samle inn penger, slik at Eirik kan starte høsten med nye hoppski, slik at han slipper å bruke de gamle som han har kjøpt av den olympiske mester Maren Lundby, sier initiativtakerne Kjell Ola Andreassen og Svein Olav Kopperud.

198,5 meter – 198,50 kr

– Det vil si minst 12.000 kroner før høsten. facebooksiden er tilegnet de som vil følge skihopperen Eirik Leander Fystro. Han har på kort tid hoppet seg inn i norgestoppen, og toppet det hele med 29. plass i årets senior-NM og som prøvehopper under verdenscuprennene i skiflyging i Vikersund. Der klinket han til med hele 198,5 meter. Da svarte Kopperud umiddelbart med å overføre 198 kroner og 50 øre til supporterkontoen. Det er for øvrig Jan Erik Mathisen, ivrig supporter i så vel Valdres FK som Tromsø, og nå også Team Fystro, som drifter fanclubsiden på Facebook.

Koster mye penger

– Hopping på dette nivået koster penger. Han måtte blant annet betale av egen lomme for å være prøvehopper i Vikersund. Vi har derfor opprettet en konto, som skal brukes til å hjelpe Eirik i satsinga, sier Andreassen, som naturligvis er medlem av Hougsrudbakken skiflygerlag.

Pengene skal gå til hopprelaterte ting som utstyr, reise, opphold og startkontingenter, og kontonummeret er 2320.19.32998 Det er også mulighet å bruke Vipps til 90 96 05 43. Merk betalingen med "Eirik Fystro".


Artikkeltags