Endrer traseen for Oslo-Lærdal lørdag

Gjennom Valdres: Lørdag sykles Oslo - Lærdal, gjennom Valdres.

Gjennom Valdres: Lørdag sykles Oslo - Lærdal, gjennom Valdres. Foto:

Lørdag suser det mange toppsyklister gjennom Valdres, når Oslo-Lærdal passerer regionen. Oslo – Lærdal 2018

DEL

Oslo: Daglig leder Morten Mørk forteller at det blir ei ruteendring I området ved Vangsmjøsa/Øye stavkirke. Strekning én er på 700 meter, mens den andre strekninga løypa legges om er på 350 meter.

– Vi har hatt en tentativ avtale med entreprenør om å kjegle av et smalt område, der våre ryttere kan passere uavhengig av lysregulering. På grunn av endret framdrift i vegarbeidet har entreprenøren nå besluttet å arbeide lørdag 1. september. Alternativet med å benytte eksisterende trase forutsetter da at rytterne overholder lysreguleringa. Dette vil skape situasjoner der dynamikken i sykkelrittet går tapt, og er ikke ønskelig.

Sykler en annen veg

– I samråd med Valdres lensmannskontor, og med innspill fra lokale syklister, har vi funnet fram til alternative traseer for de to vegarbeidsområdene, forteller Mørk.

Endring én blir at etter 237 kilometer går ny rute inn over Hemsing Bru, til Heensåsvegen. Det blir to kilometer bratt opp Heensåsvegen, før traseen svinger inn på Vennisvegen.

Total distanse er 20,2 kilometer, før man igjen ruller på E16. igjen. Endringen medfører en økt distanse på 400 meter i forhold til original rute.

Endring to blir ved utgangen av endring én, der rytterne sykler 30–40 meter sørover på E16, før de svinger til høgre inn på Strøndafjordvegen.

Reinli og vestsida nordvestover

I starten på dette strekket er det anleggsområde og de første 100 meterne er ujamt underlag og grus, vær varsom.

De resterende 3,6 kilometerne består av jamn grus og hardpakket jord. Endringen medfører ei økt distanse på 100 meter i forhold til original rute.

Rytterne passerer for øvrig Valdres midt på dagen, og tar av E16 i Bagn, opp Reinli, gjennom Liagrenda og ned til Sundvold, for så å sykle vestsida gjennom store deler av Valdres; dette for å unngå all trafikken og vegarbeidene på E16.

Artikkeltags