Bjerkebanen: Lome Diamant er en fireåring, oppdrettet i Lomen, som går en veldig spennende sesong i vente. Det er naturlig at målet for oppdrettet til John Hasle er Norsk travderby utpå høsten. Lørdag var han ute og kjempet om kongepokalen på Bjerke, og han leverte en meget sterk innsats fra dødens. Han var ikke mye slått fra seieren til andreplass på tiden 26,2a/2100 meter. Det fikk han hele 100.000 kroner for.

På rett veg

– Nå er han på veg dit han skal være. Jeg mener helt klart at han er på nivå med de aller, aller beste, fortalte kusk og trener Kjetil Djøseland etter løpet.

Elitehesten Lome Brage startet også på Bjerke i tradisjonsrike Jacob Meyers pokalløp, men galopperte fra seg en bra plassering ut mot oppløpet og ble dessverre diskvalifisert.

Kjempeinnsats av «Mattis»

Heidi Moen hadde tre hester til start i lørdagens V75-løp på Bjerke. Horgen Lynet og Valle Mattis startet i samme løp. Førstnevnte ble trøtt fra dødens og endte uplassert på tiden 27,6v/2680 meter. Formhesten Valle Mattis innledet i køen og galopperte attpåtil runden fra mål. Han leverte en meget sterk avslutning til femteplass på tiden 26,5v/2680 meter.

Trons Torila avsluttet også bra i sitt løp, men hun fikk ikke premie. Hun travet 26,8v/2180 meter.