20 biler har saltet og gruset i Valdres

Asbjørn Stensrud i Statens Vegvesen berømmer trafikantene.

Asbjørn Stensrud i Statens Vegvesen berømmer trafikantene.

Artikkelen er over 2 år gammel

Statens Vegvesen har hatt alt av tilgjengelig mannskap i sving i natt og i dag. Sett i lys av de ekstreme forholdene har dette gått bra.

DEL

Det begynte å regne i natt mens det var svært kaldt. Vi hadde folk ute i natt med salt på E16, og jeg mener dette har gått bra, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef for drift og vedlikehold i Statens Vegesen Oppland. Han har hatt 20 enheter i sving, og slår fast at de hadde god effekt av salt på E16.

-Det har vært enkelte trafikale problemer, men jeg mener det har gått bra. Klart at når det er så kaldt og det kommer så mye regn så blir det utfordringer for trafikken,det er ikke til å unngå. Men jeg vil berømme bilistene for oppførselen vi har sett disse timene. Folk har avpasset fart og kjøremønster etter forholdene. aAnge har stanset helt, skrapet ruter og vist fornuft, sier Stensrud.

Fortsatt er det 20 biler i sving ute på vegene. Det saltes på E16 mens det gruses andre steder. Føret på E16 og fylkesveg 33 er nå tilfredsstillende, mens det kan være grunn til å være forsiktig på småveger fortsatt.

-Nå har regnet stort sett stilnet, og vi kjenner ikke til spesielle problemer nå, sier Stensrud. Han er enig i at været har skapt mer enn vanlig krevende forhold, men dette er likevel ikke noen unik situasjon.

Artikkeltags