Vegvesenet salter-men det kan bli veldig krevende forhold

Artikkelen er over 1 år gammel

Værforholdene i Valdres akkurat nå er det nest vanskeligste, etter underkjøt regn, sier Syver Øistuen i Statens Vegvesen.

DEL

På hovevegene er det ikke grus som gjelder nå. Det er så mildt at snøen blir løst opp. Og da forsvinner grusen ut av vegbanen sammen med slapset, sier Øistuen.

Frykter mildere vær

-Saltet løser opp snøen som fortsatt ligger i vegbanen en rekke steder. Men fortsatt er hovedvegene hvite på en god del strekninger, sier Øistuen. På Filefjell er det minus 3.7 grader. I Ryfoss er det nå 1.3 minusgrader. På Kalplassen er det minus 0.9 grader. Mens det i Begnadalen er pluss 0.5 grader.

-Ut over dagen forventer vi at det blir våte veger, som følge av saltingen. Så blir det spennende hvordan temperaturen utvikler seg utover natten. Og ikke minst om vi får nedbør. Det er fare for underkjølt regn, sier Øistuen.

-Vi håper og tror at saltet vil holde vegene våte. Men fryser det til kan vi få en ishinne du ikke ser, sier Øistuen. Han oppfordrer veifarende til å varsle Presis Vegdrift eller ringe 175 om de oppdager veldig glatte partier.

På småvegene er det stort sett snøføre nå.

-Det er kladdesnø som pakker seg når du får hjulspor over. Dette snølaget gir grep slik forholdene er nå. Men blir det mildere kan snøen bli glatt som grønnsåpe. Med andre ord, det ligger an til krevende forhold for bilistene både på de største vegene og på småvegene i Valdres det nærmeste døgnet.


Artikkeltags