Valdresmagasinet nå med interaktivt trafikk-kart

Skjermdump fra trafikk-kartseksjonen på Valdresmagasinet.com

Skjermdump fra trafikk-kartseksjonen på Valdresmagasinet.com Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Som en del av intensjonen om å gjøre Valdresmagasinet til den ultimate plattformen for alle ting «Valdres», slik at hyttefolk, turister og lokalfolk enkelt skal kunne fiske fram den informasjonen de trenger når de trenger det, har vi nå i samarbeid med Statens Vegvesen implementert en trafikk-kart-tjeneste på valdresmagasinet.com. Du finner link til tjenesten rett på nettsidens forside (se illustrerende bilde nederst i saken).

Løpende oppdatert
Tjenesten er søkbar og kontinuerlig oppdatert. Alt du trenger å gjøre er å huke av for informasjons-alternativene som er viktige for deg her og nå, og søke fram til det området du skal til i nærmeste framtid.

Alternativene inneholder informasjon om alt fra trafikkmeldinger, bomstasjoner, vegkamera og vær- og førermeldinger, til trafikkflyt og ferger.

Beta-versjon
Foreløpig er tjenesten kun en Beta-versjon, hvilket betyr at den ikke er 100 % ferdig, men i en slags allmenn testfase, slik at man kan prøve den ut og komme med innspill dersom noe ikke fungerer som det skal.

Brukervennlig og nyttig
Kirsten, en bruker av tjenesten, kan fortelle at den er så brukervennlig at selv bestemor klarer det.

- Vi skulle til Stavanger, og måtte finne ut om vi burde kjøre Filefjell eller Hardangervidda, forteller hun.

- Etter å ha søkt på vegkartet fant vi enkelt ut hvor det pågikk vegarbeid. Blant annet fant vi ut at den ene vegen ved Lofthus var stengt, hvilket betydde at vi måtte ta en ekstra ferge over Hardangerfjorden, heller enn å kjøre over brua. Det endte da med at vi valgte å kjøre Filefjell isteden, forklarer hun, og legger til:

- Tjenesten er som sagt veldig enkel å bruke, med tydelige kryss og fareskilt med info-bokser som spretter opp hvis man trykker på dem. Et skikkelig hendig verktøy når man skal ut på tur.

For å teste ut trafikk-kart-tjenesten, klikk HER

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken