Asfalt for 60 millioner i Valdres

Kø på E16 i dag tidlig.

Kø på E16 i dag tidlig.

Artikkelen er over 2 år gammel

Akkurat nå holder de på i Garlivegen-skaper kø på E16. Sjekk om det kommer asfalt nær deg.

DEL

-I Garlivegen har vi frest tidligere i uken. I dag legges det nytt asfalt dekke. Samt at vi jobber for å få på plass flere sluk som kan ta unna overvann. Det er med andre ord mange folk i sving samtidig. Eksisterende kummer og sluk skal også justeres i forhold til  høyden på asfalten, forteller Jan Andre Nytun i Statens Vegvesen. Det er 720 meter veg som nå kommer i langt bedre stand i Garlivegen. Avisa har fått tilsendt bilder fra Eva Laila Hilsen som er svært begeistret over hvor fint det blir. Allerede i løpet av dagen i dag, onsdag, skal arbeidene være ferdig.

Dypstabilisering

Asfaltmannskapene holder på mange steder i Valdres akkurat nå. Pengene er fordelt etter beste evne i forhold til behovene, som er mange. Hvor haster det mest? Hvor får en mest for pengene? Et av stedene som har nådd opp i år er Fylkeveg 261 fra Fossheim til Riste bru. Her jobber de med dypstabilisering. Det forklares at de tilfører "bitumen", som er råolje som brukes i asfalt. Dette stoffet tilføres og freses sammen med eksisternde dekke. Deretter brukes høvel til å rette opp profilen igjen. Dette skal altså skje på en strekning på til sammen 16 km.

-Det er viktig å være klar over at denne prosessen medfører fare for tilgrising av biler som kjører gjennom området, særlig i vått vær. Vi advarer bilistene med skilt, men sier edet nå også. Kjør varsomt, det er best for oss og for bilen din, sier Nytun. Når prosessen er over legges et bærelag med asfalt oppå. Som skal holde i mange år.

Ferdig fra Bjørgo

Vi er nettopp ferdig på Fylkesveg 33 fra Bjørgo til Tonsåstoppen. Og vi har gjort ferdig fylkesveg 22 fra Sundvoll bru og opp til krysset E16. Etter hvert skal vi asfaltere hele vegen fra Leira til Sanderstølen. Det er til sammen snaut 22 km, opplyser Nytun.

På Fylkesveg 51 er det lagt snaut fire km ny asfalt på fylkesveg 265 (Slirevegen) fra Røn til Berge gård.

Stor jobb på E16

Mannskapene skal også asfaltere E16 fra Aurdal nord til Bjørgo, ca fem km. Og E16 fra Husaker til Einang i Vestre Slidre, en  strekning på ca 3.5 km, står også på listen. Dessuten skal vi ta med fylkesveg 261 fra Fossheim bru til E16 Røn, sier Nytun.

helt til slutt finner han i sine papirer at fylkesveg 225, den over til Hedalen fra Jevnlismyra til Nerby, skal asfalteres på en 4.2 kilometer lang strekning.

-Det er forskjellige seksjoner som tar regningene, men summert sammen ligger det an til et forbruk på rundt 60 millioner kroner i Valdres denne sommeren, sier Nytun. Som håper alle som ferdes på veiene viser hensyn overfor dem som er ute på jobb for å gjøre vegene våre bedre.

Artikkeltags