Wetle blir partyfikser på utestedet Brygg

Lager vorspiel: Wetle Wetlesen liker seg på utestedet Brygg, og her er han i ferd med å ta seg en kald pils.

Lager vorspiel: Wetle Wetlesen liker seg på utestedet Brygg, og her er han i ferd med å ta seg en kald pils. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Wetle Wetlesen (23) liker å arrangere party, og lørdag blir det hæla i taket – lenge før Staut går på og holder konsert på Sentrum scene i Oslo.

DEL

Fagernes/Oslo: Da Wetle Wetlesen og kameratene sist holdt party kom det 120, i Ranheimsbygda.

Vel – det kom på folk etter hvert, men under Norsk Rakfiskfestival i november deltok 120 stykker på det som ble en vandrende fest fra Ranheimsbygda til Fagernes sentrum.

Det hele eskalerte

– Jeg og et par kompiser fra videregående har hatt et lite arrangement i forbindelse med Rakfiskfestivalen de fire, fem siste årene. Derfor har jeg så vidt prøvd å være partyfikser, og jeg syns det er moro. Det startet med at tre av oss gikk fra hus til hus, og hadde pit stop ved hvert hus, og det eskalerte, kan du si.

– I Fagernes har vi hatt forskjellige ruter hvert eneste år, og med tre, fire pit stop har vi hatt endestasjon i Fagernes sentrum, og da har det vært "fritt fram". I fjor var vi 120 stykker, sier Wetle og ler. Det har vært både matposter og leiker undervegs, og folk har storkost seg, noe frammøtet også tyder på.

Men nå er det ølbryggeri

Valdresbandet Staut er på farten om dagen, og med nylansering og konsert passer det bra med en heidundrende valdresfest i hovedstaden.

– Det skal skje på et ølbryggeri i Storgata, og da er det bare å gå rett bort på sentrum scene når Gaute, Ørnulf og de andre gutta er på tur til scenen, sier Wetlesen, som tror på godt frammøte av både valdriser og andre.

– Du må ikke være valdris for å komme inn, men det er en fordel... Nei da, så klart skal dette være for alle hyggelige mennesker, som liker Staut og litt mingling før konserten, sier Wetlesen.

Fikk ideen sist

Det hele startet med at forrige gang det var konsert med Staut på Sentrum scene, så var det en god del valdriser og hørte på dem, som kom fra alle kanter. Denne gangen prøver vi å samle folket. Det kunne vært artig å ha et samlingspunkt før konserten, tenkte jeg, og det var motivasjonen. Det er alltid artig med arrangement, syns Wetle, som studerer informasjonsteknologi i hovedstaden.

– Klokka 18 møtes vi, og primært er det 2. etasje vi skal bruke. Etasjen tar 300, men vi har booket til 150. Men ... Det hadde vært gøy å fylle opp lokalene, legger Wetlesen til.

På Facebook-lista er det folk i alle aldre som har meldt sin interesse, og det er ganske mange som har trykket like. Nå er det 195 på skal og 133 på interessert, sier Wetle.

Staut-fan så klart

– Jeg er Staut-fan, og har alltid likt det bandet. Det er ekstra stas at de er fra Valdres, sier Wetle, som syns musikken er flott, og de er flinke til å spre stemning live.

– Det er først og fremst når de spiller live at det har gått opp for meg at dette er bra. Bandet er flinke på scenen, og når alle kan låtene blir det liv. Konserten starter vel i åtte - nitida, så vi skal rekke et par øl før det braker løs på Rockefeller, sier partyfikser Wetlesen.

Artikkeltags