Norgesturné med Makalaus - 32 stoppesteder, to i Valdres

Fullstappet sommer: Det blir en sommer på vegen for gutta krutt i STAUT.

Fullstappet sommer: Det blir en sommer på vegen for gutta krutt i STAUT. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Turnélista for Makalaus-turnéen er publisert, og fra 24. mai til 7. desember skal hele 32 scener rundt i landet få besøk av det kritikerroste bandet fra Valdres, STAUT.

DEL

Valdres: Og ikke nok med det - i år skjemmes det hjemmehørende distriktet bort med ikke bare en, men hele to konserter. I fjor var Trollrock det eneste offentlige arrangementet der hele bandet opptrådte samlet i Valdres. I 2019 kan de skues på enten Makalaus på Bygdin 8. august eller Norsk Rakfiskfestival. Ellers skal de avgi visitt på både rockefestivaler, countryfestivaler, folkemusikkfestivaler og andre nisjefestivaler i tillegg til uavhengige konserter.

Konserten på Bygdin er fremdeles under planlegging, og Gaute Lein Ausrød forteller det vil komme mer informasjon senere da det blir en familievennlig konsert i egen regi, lagt til en hverdag.

Grønt lys

Da avisa ble med bandet for forberedelsene til fjorårets siste konsert i desember og oppkjøringen til albumslipp få uker senere, kom det fram at de bevisst hadde tonet ned oppdragsmengden i 2018 for å ikke spille seg leie.

– Men for 2019 har vi gitt grønt lys til å bare kjøre på. Ting er veldig bra nå, og vi er ekstra gira nå når det også er nytt stoff å spille. Det kan hende vi trakk oss tilbake i hvert vårt hjørne for å ta en forklaringstelefon til heimene da vi innså hva vi hadde satt i gang for 2019, sa Gaute til avisa den gang.

Og allerede i desember kunne de konstatere at de aldri hadde hatt så mange bookinger for neste år så tidlig.

Artikkeltags