PILTINGSRUD: Austsidevegen er stengt i et område mellom Piltingsrud og Søre Grimsrud. Det kommer den til å være i hvert fall fram til onsdag.

– Det kom et jordskred som gikk over vegbanen på fredag. I tillegg har det vært flere mindre jordskred på vegbanen i den samme strekninga. Derfor valgte vi før helga å stenge vegen på det partiet inntil videre, forteller byggeleder Håvard Ødegård hos Innlandet fylkeskommune.

Stengt fram til onsdag

På grunn av værmeldinga kommer vegen til å bli holdt stengt i noen dager framover. Foreløpig er det ikke helt sikkert når den kommer til å åpne igjen.

– Det er meldt ganske mye nedbør i dag og i morgen. Derfor har vi bestemt å holde vegen stengt fram til onsdag. Så tar vi en vurdering av forholdene og hvordan vi skal gjøre det videre i samråd med geolog. Det er skiltet at vegen er stengt, og det er omkjøringsmuligheter på begge sider av rasområdet. Oppdatert status finnes på vegvesenet sine trafikkmeldinger, sier Ødegård til avisa mandag formiddag.

Stor aktivitet

Det er mye snøsmelting mange steder nå, og mye vann i terrenget. Det jobbes på spreng med å holde vegene farbare.

– Den siste halvannen uka har vi hatt veldig stor aktivitet med å tine stikkrenner og grave grøfter, og vi har brukt mye ressurser på å hindre at vannet kommer på avveie. Vi følger med og gjør tiltak fortløpende, sier Ødegård.