Gå til sidens hovedinnhold

Stiller spørsmål til samferdselsministeren om midler til kommersielle bussruter: – Hva er det som gjør at det tar så lang tid å få svar?

Artikkelen er over 1 år gammel

Stortingsrepresentant Marit K. Strand (SP) har sendt skriftlig spørsmål til samferdelsminister Knut Arild Hareide vedrørende midler til kommersielle bussruter.

VALDRES: Bakgrunnen er vedtaket om å støtte kommersielle bussruter med 100 millioner kroner etter bortfall av inntekter som følge av pandemien. Forskriftene var klare 20. juli, og søknadsfristen var 17. august. Til avisa Valdres 1. oktober forteller Helge Kvame i JVB, som står bak Valdresekspressen og Øst-Vest-ekspressen, at de ennå ikke har fått svar på om tilskudd blir innvilget. Han forteller at de stiller seg uforstående og undrende til at det tar så lang tid, da det dreier seg om en liten og transparent ordning.

JVB har søkt om tilskudd på 25 millioner kroner for juni og juli, og forventer med søknaden for august at det neppe dreier seg om mer enn 30-40 millioner kroner.

– Det betyr at vi så langt bare har søkt for under halvparten av det som er satt av. Tilskuddet forvaltes av Jernbanedirektoratet.

Med bakgrunn i dette spør Marit K. Strand samferdelsministeren hva det er som gjør at det tar så lang tid å få svar, og når de som har søkt på ordningen kan vente å få svar og utbetalt midler.

Les også

Ekspressbussane får 100 nye millionar i krisestøtte i 2021

Kommentarer til denne saken