Gå til sidens hovedinnhold

Stor takk til ansvarsfull ungdom!

Det flerkulturelle rådet i Innlandet fylkeskommune vil med dette takke all ungdom for tålmodighet og bidrag under koronapandemien!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I mange innvandrerfamilier er ungdommer og barn en ressurs og støtte for familier med dårlige norskkunnskaper og digitale ferdigheter.

Mye er tatt fra ungdommen under pandemien, slik som fritidsaktiviteter og russetid. Det er lagt stort ansvar på deres skuldre med forventninger om at de skal forstå og videreformidle viktig informasjon.

Smitten blant innvandrere har vært høgere sammenlignet med befolkninga ellers. Det er en del barrierer som for majoritetsbefolkninga er vanskelig å forstå og akseptere og som står i vegen for å overholde smitteverntiltak, slik som:

– Mange innvandrerfamilier bor trangt.

– Mange har en arbeidssituasjon med høgt smittetrykk.

– Noen har manglende tillit til offisiell informasjon.

– Det kan i tillegg være skambelagt å bli smittet, noe som kan være til hinder for testing.

– Informasjon fra andre deler av verden på eget språk er enklere å forholde seg til og motstrider noen ganger det norske myndigheter publiserer.

Til tross for råd og regler om smittevern og vaksinasjon må det en holdningskampanje til for å dra hele samfunnet gjennom pandemien!

Tusen takk til ungdommen som er forståelsesfulle, tålmodige og bidrar til å stoppe spredninga av dette viruset – dere er viktige for å nå en del av samfunnet som har en utfordring med å forstå informasjonen på norsk!

Mahdi Hassan Mouhoumed

Leder for flerkulturelt råd, Innlandet fylkeskommune

Kommentarer til denne saken