Gå til sidens hovedinnhold

Støre: Uaktuelt å oppheve skjenkeforbudet nå

Det nasjonale skjenkeforbudet blir ikke opphevet nå, ifølge statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), som sier at det jobbes med nye vurderinger.

– Vi jobber med dette nå inn mot neste uke. Tiltakene må få virke noe tid, og vi må bruke de dagene etter nyttår til å se omfanget av smittespredningen, sier Støre til VG.

Onsdag ble det satt nok en smitterekord i Norge, og helsemyndighetene venter at en ny bølge er på vei.

Les også

– Jeg har noen tunge kvelder når det kommer dårlige nyheter, og så er det å komme i angrepsposisjon igjen morgenen etter

– Jeg ser Helsedirektoratet nå snakker om at vi kan stå overfor tidenes bølge, det er et dypt alvor i det, sier Støre.

Skjenkeforbudet varer i utgangspunktet fram til fredag i neste uke. De siste dagene har flere partier, samt næringslivet, tatt til orde for å oppheve skjenkeforbudet umiddelbart. Flere rødgrønne ordførere vil fjerne skjenkeforbudet, og mange ønsker at kommunene selv skal få bestemme reglene.

Les også

Skjenkestopp for bedriftene, men no kjem det millionbeløp i «julegåve» – slik blir fordelinga

Regjeringen har daglig kontakt med næringslivet og lytter til hvordan aktørene i utelivet forteller om hvor hardt bransjen rammes, ifølge Støre.

– Vi kommer til å ta det med oss inn i den vurderingen vi gjør av tiltakene nå. Og så skal vi konkludere med hvordan det blir etter at de fire ukene er omme, sier han.

Kommentarer til denne saken