Gå til sidens hovedinnhold

Støre venter kraftig smitteoppgang i januar

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier koronatiltakene ser ut til å virke, men sier det ventes kraftig smitteøkning når hverdagen begynner igjen i januar.

Støre sier regjeringens linje fortsatt vil våre å kontrollere smitten.

– Virker

– Det vi har satt i gang i dag, virker. Vi har lave tall sammenlignet med andre land. Men vi venter at det nå kan gå kraftig opp når folk går tilbake til sitt vanlige virke i januar, sa Støre på NRKs politisk kvarter mandag morgen.

Han gir ingen konkrete signaler om hvorvidt det blir gjenåpning, forlengede tiltak eller innstramminger når de nåværende nasjonale bestemmelsene utløper 14. januar.

Les også

– Jeg har noen tunge kvelder når det kommer dårlige nyheter, og så er det å komme i angrepsposisjon igjen morgenen etter

– Må evaluere

– Vi må bruke de ti dagene som ligger foran oss på å evaluere og se på det FHI sier. Julen er en periode der det er vanskelig å måle, teste og telle koronasmitten, sier Støre.

Han legger til at regjeringen håper på at massetesting av elever kan føre til at videregående skoler raskest mulig kan gå fra rødt til grønt nivå.

Les også

Skjenkestopp for bedriftene, men no kjem det millionbeløp i «julegåve» – slik blir fordelinga

Blant de inngripende tiltakene regjeringen har innført, er full nasjonal skjenkestopp. Opposisjonsleder Erna Solberg (H), som også var gjest i politisk kvarter, sier hun er usikker på om dette tiltaket er nødvendig, men avviser kategorisk at Stortinget vil overprøve noen av regjeringens koronatiltak.

Kommentarer til denne saken