Eidsbugarden: Det forteller Trond Morten Helgesen og Marit Kvam Helgesen, som har tilbrakt påskedagene på den nye hytta ved Eidsbugarden. Det er snart 20 år siden deres første påske i området.

– Vår første påske på Eidsbugarden var i 2003. Da vi leide en hytte sammen med mange venner. Den påska ble nesten hver dag kronet med en 2000 meters topp. Etter det har ingen andre hytteområder nådd opp til det vi ønsker oss, forteller Trond Morten Helgesen.

Han viser til at Eidsbugarden ikke har vinteråpent veg, ingen skitrekk, begrenset hyttestørrelse og en nøkternhet, som passer dem godt. De kjøpte egen hytte på Eidsbugarden i 2012 og bygget ny hytte høsten 2020.

Annerledes-påska

– Slik 2020 og 2021 til nå har artet seg var vi litt spent på om det ble påske på Eidsbugarden i år, men heldigvis var ikke smittetrykket i Norge større enn at det ble mulig.

Ekteparet valgte å leie egen beltebil for å redusere muligheten for å bli smittet eller å smitte andre til et minimum.

– Heldigvis var Magnus på JVB positiv til det slik at det lot seg gjøre, han var som alltid serviceinnstilt.

Helgesen forteller at savnet denne påska har vært å dra på besøk til de mange gode hyttenaboene de har.

– Det blir litt rart å stå utenfor på to meters avstand og prate. Sønnen vår på fem år savner en kanelbolle på Fondsbu og vi voksne en god øl servert av Solbjørg, det er noe eget å stikke innom Fondsbu og ta en liten afterski etter tur.

Vindfull påskelunsj

De siste dagene av påskeferie var det ekstra vindfullt i området, 18–20 sekundmeter vind, med opp i 28 sekundmeter fra vest. Da inviterte Helgesen hyttenaboene på besøk.

–Vi hadde enda ikke drukket portvin med hyttenabo Oppedal, noe som er en tradisjon i påska. Vi inviterte derfor til en stormfull utelunsj med en toretters meny.

Med storm i kastene, god avstand og snøbrillene på, var lunsjen helt i tråd med smittevernet:

– Til forrett spiste vi spekeskinke modnet i 15 måneder fra egne utegriser. Til dessert heimelaget sitronkake akkompagnert av en Niepoort Colheita 04. En perfekt og frisk avslutning på påska.