Krefter i Høyre vil bytte ut Thommessen

Olemic Thommessen representerer Oppland Høyre på Stortinget og ble valgt til vervet som stortingspresident for fire år siden.

Olemic Thommessen representerer Oppland Høyre på Stortinget og ble valgt til vervet som stortingspresident for fire år siden. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lillehamringen Olemic Thommessen kan bli byttet ut som stortingspresident. To Høyre-topper stiller seg til disposisjon.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Det er Dagbladet som skriver dette onsdag. Avisa viser til anonyme kilder, som forteller at deler stortingsgruppa til Høyre er misfornøyd med jobben han har gjort i landets nest høyeste posisjon.

Olemic Thommesen har tidligere kunngjort at han ønsker å fortsette som stortingspresident.

Olemic Thommessen ønsker gjenvalg som stortingspresident 

I hardt vær

Olemic Thommessen har vært i hard vær ved flere anledninger i denne stortingsperioden. Aller mest oppmerksomhet vakte den enorme budsjettsprekken i forbindelse med byggearbeidene på Stortinget.

En presset president 

Han har også fått kritikk for manglende åpenhet i den såkalte EOS-saken, som dreide seg om utvalget som skulle evaluere kontrollorganet for de hemmelige tjenestene.

Også i forbindelse med Ungdoms-OL møtte stortingspresidenten hard kritikk for at han hadde invitert til fest hjemme hos seg selv, men at andre tok regningen.

Inviterte til fest hjemme hos seg – Idrettsforbundet tok regningen

Fire navn

Dagbladet peker på fire personer som kan være kandidater til å overta stortingspresidentvervet: Nåværende visepresident Ingjerd Schau, Michael Tetzchner, Trond Helleland og Svein Harberg.

Thommessen har uttryklt at han ikke ønsker å kommentere denne saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken