Gå til sidens hovedinnhold

Marit Knutsdatter Strand er i gang igjen - stilte spørsmål på dag én

Artikkelen er over 3 år gammel

Marit Knutsdatter Strand er aktiv fra første stund på Stortinget. Hun har stilt følgende spørsmål til ministre mandag og tirsdag:

Stortinget: Interpellasjon fra Marit Knutsdatter Strand (Sp) til kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H);

- Folkehøgskolene har en verdi for den enkelte elev, men også som arena for folkeopplysning, kultur og dannelse. Et år på folkehøgskole er for mange elever viktig for å finne motivasjon for vegen videre. Det har vært en jamn vekst i antall elever på folkehøgskole siden 2004, og det er satt søkerrekord hvert år de siste årene.

- I dag går det om lag 20 prosent flere elever på folkehøgskole enn det gjorde for ti år siden. Det er tatt flere initiativ for å etablere nye skoler og utvide fagtilbudet. Parallelt med elevtallsveksten og utviklingen av nye tilbud som ungdommen etterspør, har Regjeringen gjentatte ganger foreslått kutt i statsstøtten og endrede rammebetingelser som vil innskrenke virksomheten, uten at dette er drøftet i Stortinget.

- Hva mener Regjeringen er folkehøgskolenes funksjon i utdanningssystemet, og vil Regjeringen styrke skolenes forutsigbarhet og mulighetene for å videreutvikle skoleslaget?

Skriftlig spørsmål fra Marit Knutsdatter Strand (Sp) til justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara; - Hva tenker statsråden om konsekvensene ved en alvorlig ulykke i Strynefjellstunnelene, Lom, Skjåk, Vågå og Sel i tidsrommet da mobil- og bredbåndsnettet var nede. Hva mener statsråden burde vært gjort for at denne situasjonen ikke skulle oppstått, og hva vil statsråden gjøre for å sikre innbyggerne mot at dette skjer igjen?

Kommentarer til denne saken