Gå til sidens hovedinnhold

Kjører opp løype på Strandefjordisen

Artikkelen er over 3 år gammel

Lars Tore Berg og Erik Kroon har begynt å kjøre løyper på Strandefjordisen. Spleiselaget for langrennsløyper har gitt resultater, slik at løypene kan være klare til helgeturen.

Fagernes: Tirsdag kveld dro Lars Tore Berg i Leira camping og hyttesenter over isen med en snøskuter med lange belter og nok hestekrefter under panseret. Mye overvatn på Strandefjorden ligger og lurer under snøen og gjorde de første turene utfordrende.

Onsdag derimot hadde sporene begynt å sette seg godt nok til at Berg kunne kjøre med den vanlige snøskuteren sin. Allerede til helga regner han med at langrennsløypene mellom Leira og Fagernes er klare til bruk. Løypa er totalt seks km lang tur – retur.

Ei runde rundt Vesleøya

Erik Kroon på Fagernes camping har kjørt opp ei langrennsløype med to klassiske spor rundt Vesleøya. Løypa testet Martine Funder Idstad i åtte minus, blå himmel og sol onsdag. Men, å gå mellom Fagernes og Leira må hun vente litt til med.

– Det var mye overvatn så det var helt nødvendig å kjøre over med raskere snøskuter enn Skidooen først, sa Berg.

Kronerulling

Etter at Berg fortalte i avisa Valdres at de måtte skaffe finansiering for å få løyper på isen, så har mange gitt en god slant. Noen givere har bidratt med hele 5.000 kroner.

– Ja, vi regner med å trenge mellom 30.000–40.000 kroner for drifta på en vinter. Alle pengene går kun til å dekke kostnader, for selve jobben tar vi ikke betalt for. Så langt har vi fått inn omtrent halvparten av pengene, så det ser lyst ut Derfor satte vi i gang med sporlegginga, forteller Berg.

Han sender en takk til flere bidragsytere, både Fagernes Handelsstandsforening, Amfi Valdres, Valdres folkehøgskole, Autohuset, Elkjøp Valdres, Scandic Valdres og flere private. Berg avventer også et svar på støtte fra Nord-Aurdal kommune.

Les også

Treng bidrag til løypekøyringa

Trenger støtte

Det er Leira camping og hyttesenter og Fagernes camping som sammen står bak løypelaget «Strandefjorden skiløyper».

– Bedrifter som vil støtte oss kan få fin profilering langs løypa og ved pausebenken på Tingnesodden, opplyser Berg.

– Vi arbeider med å få oss et org.nummer, men kontonummer. har vi, legger Berg til.

Har du lyst til å bidra så er det kontonummer 1203.72.66122 eller vips til 90761000.

Kommentarer til denne saken