Gå til sidens hovedinnhold

Strømmen er borte på Leira: «Linja må repareres. Dette vil ta ei stund. Vi foretar seksjonering, slik at en god del kan få strømmen tilbake om en halvtimes tid»

Valdres Energi Nett har det travelt i disse dager. I natt var strømmen borte i hele Valdres. Lørdag ettermiddag i 17-tida er det Leira som har mistet strømmen sin, men montører har funnet feilen og er i ferd med å utbedre denne. De fleste får tilbake strømmen om en halv times tid, men for noen kan det gå enda lengre tid.

Leira: «Vi har en pågående høgspentfeil fra Leira og utover mot Kalplassen. Montører er på veg», skrev Valdres Energi Nett på Facebook i 17-tida lørdag.

Litt seinere skrev de at de «har funnet «synderen» opp mot Skaveldbygda. Takket være god observasjon fra kunde i nærheten fant vi den raskt», men dette var ikke det eneste treet, for «et enda større tre lenger ned har lagt seg godt til rette over alle trådene».

De avslutter med følgende: «Det viser seg at noe av linja er ødelagt og må repareres. Dette vil da ta ei stund. Vi foretar mer seksjonering, slik at en god del kan få strømmen tilbake om en halvtimes tid. De som fortsatt blir uten strøm blir varsla med SMS.»

Senere så kom strømmen tilbake:

"Da er feilen i Skaveldbygda reparert og alle skal ha fått strømmen tilbake. God lørdagskveld til alle (med strøm), skriver Valdres Energi Nett.

Les også

Strømbrudd for store deler av Valdres natt til lørdag, da hovedlinja inn til dalføret ble brutt

Kommentarer til denne saken