Fagernes: Det kom en del sykler på bestilling i løpet av høst og vinter og modellen har dermed fått seg en plass på det norske markedet.

Brann på skipet

– En kontainer ble bestilt og delene sto klar til å bli skippet fra Østen, halvveis i mars måned. Eneste delen som manglet var Shimano-batteriene. De var nemlig på vei i en kontainer på et Maersk skip, sammen med ca. 7800 kontainere på det Arabiske havet. Dessverre slo uhellet til og nederst på dekket startet en brann og en stor del av lasset gikk opp i flammer. Blant det var batteriene til diverse sykkelfabrikanter som var lagret sammen med de 60 som hadde destinasjon Valdresvegen 6, Fagernes, forklarer Wubbo Boiten.

De største får først

Det som skjer i sånne tilfeller er at de største og mektigste fabrikanter krever opp alle batterier som ligger på lager forskjellige steder i verden og en liten produsent som bestiller kun 60 stykker, havner bakerst i kø. Resultatet er at første levering ikke kommer før slutten av mai.

– Sånne ting er vanskelig å styre når du er en liten produsent, men det gir oss en bakstand i salget i starten av sesongen. Vi håper at potensielle kunder kan vise forståelse for dette og kan være litt tålmodige med henhold til hakket senere levering, forklarer Boiten.