Like nord for Tollevsrud langs E16, satte Statens vegvesen høsten 2022 opp et helt nytt og flott toalettbygg på rasteplassen ved Muggedalen. Imidlertid når vi ønsket å benytte oss av bekvemmelighetene, viste det seg at det ikke var mulig å komme inn i bygget.

Samtlige dører var låst, på tross av at det lyste grønt på låseanordningen. Resultatet ble at folk begynte å gjøre sitt fornødne på baksiden av bygget.

Sist mandag stoppet vi på rasteplassen igjen. Da var vi så heldige å treffe på en hyggelig mann nettopp fra Statens vegvesen. Han kunne fortelle at man måtte benytte kort for å komme inn på toalettet. Derfor med sitt kort slapp han oss inn. Og han kunne også fortelle at et hvilket som helst kort med magnetstripe kunne benyttes.

Men hvem i all verden kunne vite det! Det står ikke noe oppslag om dette, eller noen forklaring på hvordan man skal benytte kortet for å komme inn. Hvorfor i all verden skal det være nødvendig å benytte et kort for å komme inn, når det allikevel ikke koster noe? Hvorfor ikke bare lage dører med vanlige dørhåndtak og ikke et høyteknologisk inngangssystem slik man her har laget?

Siden vi traff på den hyggelige mannen fra Statens vegvesen kommer vi nå inn på toalettet. Alle andre må på baksiden av huset, om de ikke gjetter seg til at det skal benyttes seg av et kort.