Gå til sidens hovedinnhold

Tasty House er overtent, brannen startet før klokken 03 i natt

Artikkelen er over 1 år gammel

Kim Daniel Vorpvik var på veg fra Leira til Fagernes i bil klokka 03 i natt. Da kjente han lukt av røyk da han kom til Shell, og oppdaget brannen før brannvesenet ankom.

Fagernes: – Jeg skulle til å begynne å ringe for å varsle, da så jeg første brannbil ankomme, forteller Kim Daniel som jobber på hotellet som ligger helt inntil Tasty House.

– I løpet av den timen jeg har stått her har brannen spredd seg nedover fra toppen, slik det ser ut utenfra. Det er enorme mengder røyk, og jeg er bedt av brannmannskapene om å varsle ledelsen ved hotellet nå i natt. Heldigvis er hotellet stengt, ingen mennesker er skadet. Men det er stor fare for at røyken har trengt inn i hotellet og at det er oppstått røykskader der også, sier Kim Vorpvik.

Han forteller at han klokka 04 teller ni brannbiler av forskjellige slag på stedet, og at det er tett med brannmannskaper som jobber iherdig på stedet. Stigebilen er i sving, og brukes til å spyle vann ovenfra.

– Selve restauranten ser hel ut enn så lenge, men jeg vil tro at røyken snart trenger inn der også, sier Vorpvik.

Avisa følger situasjonen tett utover morgenen. 53 beboere i tre blokker er evakuert, de har vært på legevakten til sjekk, de er nå innlosjert på hotellet. Når de får komme tilbake til sine boliger, og om de får feire jul hjemme er høyst uvisst.

– Ingen er inne i bygget. Det er gjennomsøkt av røykdykkere, sier innsatsleder Håvard Halvorsen i Nord-Aurdal brannvesen. De evakuerte er fraktet til VLMS for en sjekk og blir så fraktet tilbake til Scandic Valdres, tidligere Fagernes Hotel.

Les også

Slik ser brannen ut fra tredje etasje i hotellet Scandic Valdres

Les også

–Kunne blitt en katastrofe med annen vindretning

Kommentarer til denne saken